kultúra viselkedés kibeszélő illem etikett elegancia
Még nem tartozol az elithez, de minden vágyad, hogy befogadjanak? Ha ezeket a hibákat elköveted, aligha jársz majd sikerrel.

Ordítson rólad, hogy csak a pénz érdekel!

Az, aki nélkülözésben vagy legalábbis tehetősnek nem mondható családban nőtt fel, szinte mindig áhítattal figyeli a gazdagok életvitelét, arról álmodozik, ami nekik megadatott. Rengeteg fiatal esik abba a hibába, hogy hajszolja az anyagi jólétet, miközben az önfejlesztésről megfeledkezik.

Ahhoz, hogy az ember nap mint nap leküzdje a saját korlátait, fejlődjön és értékesebbé váljon, alázat és kitartás szükséges, amit nem lehet pénzen megvenni. Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy a pénzügyi kultúra ismerete is része az általános műveltségnek, tehát, ha már az anyagi jólét megteremtése a célod, képezd magad ezen a területen is!

Ne fogyassz magas kultúrát és ezt hangoztasd is!

Ha számodra csak addig terjed a kultúra fogalma, hogy néha beülsz egy mozira vagy lefotózol egy plakátot a szabadtéri ARC kiállításon, csak mert épp arra volt dolgod, ne lepődj meg, ha színvonalas társaságban nem kelted fel mások érdeklődését! Amennyiben esetleg még nem barátkoztál meg a különböző művészeti ágak ismert és elismert produktumaival, inkább hallgass és ne becsméreld azokat, akik érdeklődnek a magas kultúra iránt!

Nyiss az újdonságokra! Ha még nem sűrűn vagy egyáltalán nem jártál színházban, táncművészeti, opera- vagy operettelőadáson, múzeumban vagy művészeti kiállításon, iktass be egy-egy látogatást! Sosem tudhatod, milyen érzelmi húrokat pengetnek majd meg benned a látottak-hallottak...

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Kozlik/Shutterstock. No use without permission./Kozlik

Légy kirekesztő!

Semmiképp se felejts el rasszista, soviniszta, homofób és az ezekhez hasonló kategóriákba tartozó megjegyzéseket elejteni beszélgetés közben – még „jobb", ha ezeket poénnak szánod. A viccet félretéve: ha esetleg vannak is benned előítéletek, nem érdemes azoknak hangot adnod, hiszen nem tudhatod, lehet-e a jelenlévők között olyan, akit épp személyesen érint a kritikád vagy a viccesnek gondolt beszólásod.

Ne legyen hiteles, színvonalas forrásokra támaszkodó véleményed!

Alaposan utánaolvasni a dolgoknak több forrásból, idegen nyelveken is? Há'minekaz? Amit feldob a „Fész", azt megnézed, bőven elég, nem? Nos, ha értelmiségi társaságba szeretnél beilleszkedni, nem. Sokkal magabiztosabban tudsz majd társalogni, ha nem csak ugyanazt fújod, mint a többi birka, hanem kialakítasz egyéni álláspontot azután, hogy átengedted a szűrőiden a megfelelő információkat egy-egy témával kapcsolatban. Egy tájékozott, jól kommunikáló embert gyorsan befogadnak magasabb körökben.

Hanyagold az eleganciát!

Az elegancia nem egyenlő azzal, hogy kizárólag a lehető legdrágább holmikat, kozmetikumokat viseled. Tény, hogy a minőségi darabok árát megkérik, de lehet ám okosan is beszerezni és viselni ezeket. Lépj be tematikus csoportokba a közösségi oldalakon, ahol akár féláron is hozzájuthatsz új vagy alig használt ruhákhoz, kiegészítőkhöz, sőt, luxusparfümökhöz is.

Apropó, parfüm: ha ki akarsz kergetni egy kifinomult társaságot a világból, „mindenképp" önts magadra fél liter illatszert, hadd tudja meg mindenki, hogy te bizony ma az elittel bulizol!

Te kerültél már kellemetlen helyzetbe elegáns társaságban?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.