Hiába vagy szép, ha tuskó vagy!

Még nem tartozol az elithez, de minden vágyad, hogy befogadjanak? Ha ezeket a hibákat elköveted, aligha jársz majd sikerrel.

Ordítson rólad, hogy csak a pénz érdekel!

Az, aki nélkülözésben vagy legalábbis tehetősnek nem mondható családban nőtt fel, szinte mindig áhítattal figyeli a gazdagok életvitelét, arról álmodozik, ami nekik megadatott. Rengeteg fiatal esik abba a hibába, hogy hajszolja az anyagi jólétet, miközben az önfejlesztésről megfeledkezik.

Ahhoz, hogy az ember nap mint nap leküzdje a saját korlátait, fejlődjön és értékesebbé váljon, alázat és kitartás szükséges, amit nem lehet pénzen megvenni. Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy a pénzügyi kultúra ismerete is része az általános műveltségnek, tehát, ha már az anyagi jólét megteremtése a célod, képezd magad ezen a területen is!

Ne fogyassz magas kultúrát és ezt hangoztasd is!

Ha számodra csak addig terjed a kultúra fogalma, hogy néha beülsz egy mozira vagy lefotózol egy plakátot a szabadtéri ARC kiállításon, csak mert épp arra volt dolgod, ne lepődj meg, ha színvonalas társaságban nem kelted fel mások érdeklődését! Amennyiben esetleg még nem barátkoztál meg a különböző művészeti ágak ismert és elismert produktumaival, inkább hallgass és ne becsméreld azokat, akik érdeklődnek a magas kultúra iránt!

Nyiss az újdonságokra! Ha még nem sűrűn vagy egyáltalán nem jártál színházban, táncművészeti, opera- vagy operettelőadáson, múzeumban vagy művészeti kiállításon, iktass be egy-egy látogatást! Sosem tudhatod, milyen érzelmi húrokat pengetnek majd meg benned a látottak-hallottak...

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Kozlik/Shutterstock. No use without permission./Kozlik

Légy kirekesztő!

Semmiképp se felejts el rasszista, soviniszta, homofób és az ezekhez hasonló kategóriákba tartozó megjegyzéseket elejteni beszélgetés közben – még „jobb", ha ezeket poénnak szánod. A viccet félretéve: ha esetleg vannak is benned előítéletek, nem érdemes azoknak hangot adnod, hiszen nem tudhatod, lehet-e a jelenlévők között olyan, akit épp személyesen érint a kritikád vagy a viccesnek gondolt beszólásod.

Ne legyen hiteles, színvonalas forrásokra támaszkodó véleményed!

Alaposan utánaolvasni a dolgoknak több forrásból, idegen nyelveken is? Há'minekaz? Amit feldob a „Fész", azt megnézed, bőven elég, nem? Nos, ha értelmiségi társaságba szeretnél beilleszkedni, nem. Sokkal magabiztosabban tudsz majd társalogni, ha nem csak ugyanazt fújod, mint a többi birka, hanem kialakítasz egyéni álláspontot azután, hogy átengedted a szűrőiden a megfelelő információkat egy-egy témával kapcsolatban. Egy tájékozott, jól kommunikáló embert gyorsan befogadnak magasabb körökben.

Hanyagold az eleganciát!

Az elegancia nem egyenlő azzal, hogy kizárólag a lehető legdrágább holmikat, kozmetikumokat viseled. Tény, hogy a minőségi darabok árát megkérik, de lehet ám okosan is beszerezni és viselni ezeket. Lépj be tematikus csoportokba a közösségi oldalakon, ahol akár féláron is hozzájuthatsz új vagy alig használt ruhákhoz, kiegészítőkhöz, sőt, luxusparfümökhöz is.

Apropó, parfüm: ha ki akarsz kergetni egy kifinomult társaságot a világból, „mindenképp" önts magadra fél liter illatszert, hadd tudja meg mindenki, hogy te bizony ma az elittel bulizol!

Nyitókép: Shutterstock