szerelem kibeszélő párkapcsolat nőiesség öntudat elnyomás házasság
A Király című, Zámbó Jimmy élete által ihletett sorozat egyik kulcsjelenete mély nyomot hagyott bennem. Köztudott, hogy az aranytorkú legenda élete legnagyobb szerelmével, Edit asszonnyal kötött házassága sokszor vitáktól volt hangos, sőt, sorozatbeli életükben durva tettlegességre is sor került.

Az említett jelenetben épp egy ilyen parázs veszekedésnek lehetnek szemtanúi a nézők. A konfliktus az anyagiak és a hűtlenség miatt robban ki: Jimmy az asszony szemére veti, hogy álszent, hiszen ő nagyon is akarta a csillogó sztáréletet annak minden előnyével és hátrányával, mire Edit elkeseredetten felkiált:

És akkor elgondolkodtam. Vajon miért jutnak egyes, egyébként jó körülmények között élő nők erre a sorsra és miért működik sok hasonló dinamikájú párkapcsolat olyan harmonikusan?

Természetesen nagyon könnyű ilyenkor azzal dobálózni, hogy el kellett volna válni, Jimmynek még az önként felkínálkozó bombanőknek is nemet kellett volna mondania, továbbá nem kellett volna hagyniuk, hogy a viszonyuk ennyire elmérgesedjen, de úgy gondolom, hogy az ilyen helyzetekben mindig kettőn áll a vásár. Lehet a hűtlen, agresszív férfit vádolni, de fontos, hogy a nő is kiálljon magáért, pláne, ha nemcsak a saját, hanem a gyermekei érzelmi-anyagi biztonsága is a tét.

Forrás: RTL

Hogyan érdemes viselkedni főállású feleségként és anyaként egy sikeres férfi mellett, hogy a lehető legkiegyensúlyozottabb maradjon a kapcsolat? Íme!

Tudd, mennyit érsz!

Mindig tudatosítsd magadban a saját értékeidet, illetve tegyél is azért, hogy ezek megmaradjanak, fejlődjenek, többszöröződjenek! Ne hanyagold el a hobbijaidat, legyen saját életed, fogyassz színvonalas kultúrát, ápold a baráti kapcsolataidat, illetve lehetőség szerint karriertéren se égess fel minden hidat, hiszen nem tudhatod, mikor kell visszamenned dolgozni. Őrizd meg az önállóságodat, legyen B terved, még akkor is, ha teljes anyagi biztonságban élsz!

Tedd egyértelművé, hol a határ!

Nem kell kiakadni minden hímsoviniszta poénon, illetve féltékenységi jelenetet rendezni, valahányszor a kedvesed szeme akaratlanul is egy csinos nőtársadon ragad, de az egyértelmű tiszteletlenséget kérd ki magadnak! A komoly kapcsolat, házasság alapja a kölcsönös szeretet és tisztelet, s ha úgy érzed, hogy ezeket a partnered semmibe veszi, emelj szót magadért, mert így nem biztos, hogy érzékelni fogja, ha túl messzire ment!

Forrás: Shutterstock

Ne vesd alá magad teljesen a másik akaratának!

Egy olyan nő nem jelent kihívást, aki mindig mindenben egyetért a párjával, tehát ha valamivel kapcsolatban nem egyezik a véleményetek, bátran állj ki az igazadért! Ne feledd, hogy neked is egy életed van, melyet nem érdemes állandó alkalmazkodásban töltened, hiszen az egy idő után mérgezővé válhat, illetve pszichoszomatikus betegségek formájában csapódhat le.

Maradj mindig igényes és nőies!

Ha már az anyagiak terén átengedted a gyeplőt a kedvesednek, a saját megjelenésedet, stílusodat, a nőiességed hangsúlyozásához való jogodat tekintve soha ne köss kompromisszumot! Tetszik, nem tetszik, a sikeres férfiak szerelmét csak úgy lehet fenntartani, ha megőrzöd a méltóságodat és az igényességedet kívül-belül.

Te érezted már úgy egy kapcsolatban, hogy teljesen el vagy nyomva?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.