árak szoba összeköltözés kiadó albérlet őszinteség
Nincs is annál jobb, mint a 20-as éveinket barátokkal, a szülőktől távol, egy szép albérletben tölteni.

Hát persze... Hó végén pedig, miután már ott hagytad a főbérlő tenyerében azt a 60-70 ezer Ft-ot, elkezdhetsz gondolkodni, hogy inkább sajtos kiflit ebédelj, vagy futja még egy hot dogra.
Ez természetesen csak sarkítás, az érem egyik oldala. Kellő öniróniával pedig nevetni is lehet a helyzeten! Én három albérletet fogyasztottam el, ezek alapján szeretnék segíteni a főbérlőknek, hogyan kell egy hirdetést őszintén feladni.

1. Újpesti panelszoba papírvékony falakkal kiadó

Kiadó Újpest-Központban egy tágas, napfényes szoba, csodás kilátással a tízemeletes panelrengetegre. A lakás kétszobás, a másik szobában a főbérlő (szerény személyem) lakik. Munkám sajnos nincs, ezért egész nap a nyakadon fogok lógni, és az esti műszakod után, mikor mindenkit a pokolba kívánsz, én idióta kérdésekkel foglak szórakoztatni.

Forrás: iStockphoto/Antonioguillem

A nappalok teljesen eseménytelenül telnek, éjjel viszont számodra ismeretlen nyelven imádkozom egy ősi sumér istenséghez. Ezért már örülni fogsz, amikor csak a heves szeretkezéseim hangjait hallgatod - legalább abban a tudatban alhatsz el, hogy nem foglak rituálisan feláldozni.

Az utca csak mérsékelten veszélyes, elég, ha jól tudsz bokszolni.

A közeli metróaluljáróban itt a legnagyobb az egy négyzetméterre eső hajléktalanok száma. De Pista bácsit biztos meg fogod szeretni, reggel hatkor alternatív zenére táncol a metró kijáratánál... Egymilliós a nézettsége a YouTube-on!

2. Tetőtéri szoba ajándék nagymamával

Az Óperenciás-tengeren is túl, Rákospalotán a legtávolabbi utcában kiadó egy tetőtéri lyuk. A volt családi házunkban a kisfiunk (aki legalább jól néz ki), a nagymamája és egy hozzád hasonló csóró csaj és a pasija lakik. A lány majd átkot szór rád, valahányszor köszönsz a barátjának, gyűlölni fog, ha mosolyogsz, a nagymama pedig váratlan helyzetekben fog felbukkanni virágot locsolni.

Forrás: iStockphoto/Izabela Habur

A szoba (részben) bútorozott. Oda, ahol felszakadt a szőnyeg, tettünk egy szekrényt Mária Terézia korából, a többit lomtalanításkor szedték össze a nagyszülők a két világháború közti időszakból. A legközelebbi buszmegálló valószínűleg a szomszéd kerületben van, sajnos még nekünk sem sikerült megtalálnunk.

3. Szobának álcázott rom kiadó

A 8. kerületben (a National Geographic most forgat ott egy sorozatot No-go zone címmel) kiadó a város leglelakottabb szobája. A falakból itt-ott darabkák hiányoznak, a rövid, kemény ágyról térdtől lefelé lelóg majd a lábad. Sajna nagyobb nem fért be. A lakás egy igazi túlélőtábor: ha kikerülted a semmiből előbukkanó százlábúkat, akkor még vár rád az extrém zuhany.

Forrás: Getty Images/Izabela Habur/Izusek

Csak nyáron van meleg víz, télen pedig imádni fogod a jeges fürdőt! A szoba gázfűtéses, a kazán úgy pattog, mintha egy csapat rossz gyerek teljes erőből ütné kalapáccsal.

A lakásban még egy fiú és egy lány lakik. A srác egy igazi egyszemélyes szórakoztatóközpont! Ha hajnali kettő után épp nem gitározik vagy énekel, akkor maximum hangerőn néz gameplay videókat. És úgy vihog, hogy még a legprofibb főgonoszok is csak csendben tanulmányoznák ördögi kacaját. Ha pedig elmegy az áram, internet híján magával beszélget...

Külön pozitívum, hogy a lakás csukott szemmel is megtalálható, csak kövesd a fűszagot!

Mivel az okos ember más kárán tanul, remélem, sikerült egy-két szemet felnyitnom, és kétszer is meggondoljátok, kikkel érdemes összeköltözni. Az albérlet úgyis tartogat majd egy-két meglepetést.

A lakásvásárlás elevenen felfal! - Ha nem vigyázol…http://www.she.hu/herself/20170320-lakasvasarlas-stressz-alomkep-elvaras-csalodas-harag-szemelyisegtorzulas.htmlHa el akarod adni a lakásod, csináld jól!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170524-lakaseladas-takaritas-dekoralas-tippek-trukkok-lakas-vevo-csalogato-elado.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.