hazugság kibeszélő energiavámpír barátnő kapcsolatok barátság
Gyakran hosszú éveket pazarolunk el olyan személyekre, akiket igaz barátnak hiszünk, ám később kiderül, hogy végig az érdekek vezérelték őket. Az is gyakran előfordul, hogy egy baráti viszony egészségesnek indul, ám a felek személyiségében, életében történt változások összeférhetetlenséget eredményeznek.

Ha már megfigyelted az alábbi baljós jeleket a barátoddal kapcsolatban, ideje búcsút intenetek egymásnak.

Csak akkor keres, ha szívességet akar kérni

Félreértés ne essék, a barátság egyik alappillére az, hogy kölcsönösen szívességeket tesztek egymásnak – a hangsúly a kölcsönösségen van. Mert ha ő nem tudja és / vagy nem akarja viszonozni a te jótéteményeidet, egy idő után egyoldalúvá és számodra kimerítővé válik a viszonyotok.

Ha beszélgettek, többnyire magára tereli a fókuszt

Mindig az ő párkapcsolata, az ő munkahelyi problémái, az ő családi drámái a fontosabbak, és ha esetleg nem neki adsz igazat, megsértődik. Amint megpróbálsz valamit mondani saját magadról, kb. 10-20 másodpercig képes koncentrálni, utána rögtön visszakanyarintja a beszélgetést saját magára.

Forrás: Shutterstock

Ahelyett, hogy feltöltődnél, kimerülsz a találkozók során

Lassan kezded munkának érezni az együtt töltött időt, illetve fel kell spanolnod magadat, mielőtt elindulsz a találkahelyre, mert valahogy már zsigerből érzed, hogy megint le fog szívni. Jó ideje tisztában vagy azzal, hogy te viszed el a hátadon kettőtök viszonyát, ő „csak úgy van" melletted. Többnyire te adsz tanácsot neki, mert ő képtelen menedzselni a saját életét.

Furcsán viselkedik, ha együtt kéne örülnie veled

Lehet, hogy először úgy tesz, mintha ő is örömmámorban úszna a veled kapcsolatos jó hírek hallatán, aztán valahogy mindig talál valamit, amivel odaszúrhat. Tiéd lett az álommeló? „Jaj, nincs ez egy kicsit messze? Van neked ehhez képzettséged? Az egyik barátnőm is ilyen helyen dolgozott és egy hónap múlva úgy jött el, hogy soha többet..." stb., stb. Esetleg előjön belőle az aranyásó: „Haha, akkor majd ha multimilliomos leszel, tudsz nekem venni cuki ajcsikat!"

Megpróbál lelkiismeret-furdalást okozni, ha nem az történik, amit ő akar

Találkozni szeretne, de te már színházjegyet vettél vagy előre lefoglalt wellnesshétvégére utazol? Abba is bele kell kötnie, esetleg később hozza fel egy vita során. El akarja sírni a bánatát telefonon – ami általában minimum 30-40 percet vesz igénybe – te viszont épp nem tudsz hosszan beszélgetni, mert fontos dolgod van? Azért is te leszel a hibás.

Feszengsz mellette

Mindig úgy érzed, hogyha nem a legjobb oldaladat mutatod, mikor együtt vagytok, elveszíti irántad az érdeklődését. Esetleg elő is fordult már az, hogy egy találka előtt megjegyezted, eléggé magad alatt vagy és láss csodát, hirtelen lett valami sürgős elintéznivalója, ami miatt le kellett mondania a közös programot. Az ilyen embert hívják sokan energiavámpírnak és jobb, ha távol tartod magad tőle.

Te szakítottál már meg barátságot a másik fél mérgező viselkedése miatt?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.