kibeszélő nőiesség érték önértékelés szépség
Mi adja egy nő értékét? A saját mosolya, tekintetének sugárzása, szemének csillogó fénye? Netán a mellette álló férfi véleménye?

Muszáj ahhoz egy, vagy akár ezer férfi dicsérő szava - esetleg a többi nő irigykedése -, hogy ő maga is elhiggye: csinos, szép, értékes? Miért kell visszajelzés vagy viszonyítási alap? Miért nem lehet az egyediségünk önmagában is olyan kincs, ami drágakővé tesz minket?

Az élet összes területén megszoktuk, hogy mindent beáraznak: bútort, fehérneműt, utazást stb. Sokan gondban vannak, ha nem találják elsőre az árcédulát, mert így nem tudják: érdemes-e becsülniük az adott tárgyat, vagy inkább jobb visszatenni a polcra? Hiszen ha túl olcsó, akkor biztos értéktelen. Igen, sokszor láttam ilyet - de olyat is, hogy agyondicsérték a 70%-os leárazásban vásárolt farmeremet, mert azt hitték, méregdrága volt...

Figyeljük a like-okat a közösségi oldalakon, és ha sok van belőlük - esetleg "imádom" szívecskét kapunk -, jó napunk lesz, hiszen a pozitív megerősítés magabiztossá tesz minket. Legalábbis arra a napra.

Ám másnap elfoglaltak az ismerősök, sokat dolgoznak, és keveset like-olnak, a kétség pedig befurakodik - először csak egy pillanatra, majd újabbakra, míg előtör a nőkből a kérdés: mi történt? Mégsem vagyok olyan csinos? Akkor tegnap hazudtak nekem, vagy ma?

Forrás: Shutterstock

Megnyugtathatok mindenkit: egyik sem. Csak ma már nem tegnap van, nem azokat a pillanatokat éljük, nem azok a rezdülések működnek, mint egy nappal korábban. Ettől még az egyediségünk továbbra is értékes - és a napunk is ugyanúgy szép lehet, ez csupán rajtunk múlik.

Egy nő az értékét saját maga határozza meg. Mind különleges és egyedi gyémántok vagyunk - de ezt nem elég tudni, el is kell hinnünk magunkról. Persze jólesik a külső megerősítés: egy kedves bók például mosolyt csal az arcunkra, de nem befolyásolhatja az önbecsülésünket. Gyémántok vagyunk, akiket már nem kell csiszolni, és ha aznap nem is kap annyi like-ot egy képed, te még ugyanúgy örülhetsz a pillanatnak...

Hiszen azért készítetted a képet, mert valami tetszett magadon. Sminkeltél, megcsináltad a hajadat, szép ruhát vettél fel, tehát időt fordítottál magadra, így máris nyertél vele. Örülj az új ruhádnak, a barátod elismerő mosolyának, a postás hangos köszönésének!

Tartsátok meg az önmagatokba vetett hitet, és ne vigyétek tőzsdére az önbecsüléseteket! Nincs az az árfolyam, amely a valós értéketeket kifejezhetné!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.