ajándék kibeszélő karácsony rossz
Hamarosan itt a karácsony. Mi is ezerrel készülünk már a családdal. Az elmúlt években valahogy nem sikerült összehozni, hogy mindenki együtt legyen, így az ajándékozások is elmaradtak.

De idén végre úgy alakult, hogy mindenki itthon lesz szenteste. Fel is merült az ötlet, hogy angyalkázzunk. Tudjátok, mikor kihúzunk egy nevet, és csak annak a személynek adunk ajándékot. Mi sosem voltunk az a "mindenkinek adni kell valamit, mert jaj, mi lesz" család.

Minket nem szippantott be a fogyasztói társadalom, nem szolgáltuk ki a kapitalizmus istenét, mert a karácsony amúgy sem az ajándékokról szól, hanem a szeretetről. Meg amúgy sem volt pénzünk mindenkinek ajándékot venni, csak a többi kifogás jobban hangzik.

Nem úgy, mint a következő családokban, ahol a szándék ugyan megvolt, hogy mindenkit boldoggá tegyenek, de alanyainkat sajnos valahogy mégsem sikerült. Lehet, az ajándékozottaknak voltak nagy elvárásaik, lehet, az ajándékozók nyúltak mellé. Döntsétek el ti!

1. Síkosító, egy közeli családtagtól

Mert ugye, az a legjobb, ha megy minden a maga útján. A fennakadásokat meg senki sem szereti. Főleg így télen. A család erre is gondolt. Milyen kis előrelátóak...

2. Zokni konzerv

Igen, ilyen tényleg létezik, és én személy szerint imádom. Mire van szüksége mindenkinek? Zoknira! Mije van a konyhában mindenkinek? Konzerve. Zseniális. Itthon nem lehet ilyet kapni, de őszintén elgondolkoztam, hogy ezentúl karácsonyra befőttes üvegben adom az alsógatyát!

Forrás: Shutterstock

3. Terhességi teszt

Ez szuper ajándék lehet egy ifjú párnak, akik régóta szeretnének babát, de egy idő után már nem bírja a büdzsé az asszony türelmetlenségét. Viszont kevésbé hasznos annak a szingli fiúnak, aki ezt kapta a rokonaitól karácsonyra, mivelhogy... hát... sok mindenre nem tudja használni. Ha nem az anyjának maradt 20 évvel korábbról, akkor gondolom, hogy csak egy erős célzás volt, hogy ideje otthagyni a mamahotelt és gyártani az unokákat.

4. Egér

Mármint nem a templomból szökött, de nem is Disney Mickey-je, hanem a számítógéppel igen erős függésben lévő egér. Irányítod vele a kurzort, megnyitsz vele mappákat, játékokat stb. Nagyon hasznos, így a megajándékozott örült is neki, de valószínűleg még boldogabb lett volna, ha számítógépet is kap. Az ugyanis nem járt mellé. Így az egeret végül nem tudom, mire használta, de el tudom képzelni...

Forrás: Shutterstock

5. Otthon talált kacatok

Mindenki lakása tele van sosem használt kacatokkal, nippekkel, haszontalan tárgyakkal. Ugye-ugye, a fogyasztói társadalom, meg a kapitalizmus... Hősünk nagymamája sorra szedi elő a porfogókat a szobák mélyéről. Csak hát, hogy mi hogyan került be egy szekrénybe, a polc tetejére, az ágy alá, már én sem tudom 26 évesen, nemhogy szegény nagyi.

Így aztán egyik évben sikerült visszaadnia az unokájának azt a képet, amit pár éve tőle kapott. Mikor szóvá tették, csak annyit mondott: "Hát most visszakapod." Nagyi csak védi a Földet. Újrahasznosít. Szerintem érmet neki!

Szóval, értem én, hogy a karácsony stresszes meg minden. Mindenkinek meg kell felelni. Az anyós a bejglinkbe köt bele, az apósnak meg sosem elég a konyak. A gyerek iPhone-t akar, a férj meg még mindig nem hozta be azt a rohadt fát. Az ajándékozás meg kész agyrém tud lenni. Úgyhogy mondok egy jó tippet. Mielőtt bárkinek ajándékot vennél, nyugodj le, és gondolkozz! És ha tetszik az ötlet, ajánld ismerőseidnek és családtagjaidnak! Csak így, karácsonyra.

Nektek mik voltak a legrosszabb karácsonyi ajándékaitok? :D

Laky Szintia

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.