magazin karácsony karácsonyi ajándék spórolás
A karácsonyi ajándékozás sokak számára nem csupán a miatt okoz fejtörést, hogy szeretteik számára megtalálják a megfelelő ajándékot. Bizony a pénztárcát is komolyan le tudja terhelni. Most megmutatom, miként tudod gyakorlatilag nulla forintból kihozni az ünnepi meglepetéseket.

A felnőtteket gyakran nem is igazán lehet meglepni, hiszen életük során rengeteg mindent megkaptak már, vagy megvettek maguknak. A karácsony pedig különösen alkalmas arra, hogy az emberi odaadást, figyelmességet helyezzük előtérbe. Épp ezért idén ne vásárlási utalvánnyal, vagy hasonlóval lepd meg a szeretteidet, hanem szívességekkel, kedves gondolatokkal.

Üvegbe zárt gondolatok

Biztos nálad is kallódik egy-két nagyobb befőttes üveg, papír és toll. Ehhez az ajándékhoz nincs is másra szükséged! Írj 2021 minden napjára valami kedves üzenetet. Ez lehet idézet, motivációs üzenet, vagy személyre szóló bók. Sőt, a legjobb, ha ezeket vegyíted. Tedd bele összehajtogatva az üvegbe, zárd le úgy, hogy a tetejét beburkolod valami szép csomagolópapírral és szalaggal. Nincs is annál jobb, mint minden reggel várni, ma vajon mit rejt a kis üveg.

Megfoghatod a dolog gyorsabb és könnyebb oldalát, ha nem kézzel írod a kis cetliket, hanem kinyomtatod őket.

Forrás: Shutterstock

Szívesség kuponok

Ez barátoknak és családtagoknak is egyaránt remek ajándék. Vágj ki ugyanakkora lapokat, és írj rájuk olyan szívességeket, amiket az ajándékozottadnak valóban szívesen megtennél. A szülőknek, nagyszülőknek például nagytakarításban való segédkezés, nagybevásárlás, kutyasétáltatás is szuper ötlet. Ha tudod, hogy valamelyik barátod jövőre lakásfelújítást tervez, írj ahhoz kapcsolódó szívességeket a kuponokra. Ez egy fantázia játék számodra, és a legszuperebb, hogy miközben készíted, rengeteget gondolsz azokra, akiket szeretsz. Ez plusz fűszer a karácsony ajándékozás terén, amit ők is értékelni fognak. Írj sokat, hogy ne fogyjon ki belőlük az első pár hónapban.

Választhatod az üveges megoldást, vagy tűzőgéppel készíthetsz saját kuponfüzetet is, de borítékba is teheted őket.

Amennyiben vannak gyerekek a családodban, környezetedben, számukra továbbra is a hagyományos vásárlást javaslom, hiszen ők kevésbé értékelnék a fentebb említett ajándékokat. Ám nem kell feltétlenül most megvenned számukra a legdrágább meglepetést. Vegyél például egy játékot, ami nincs horror árban, és adj mellé egy kupont, amit később válthatnak be, például egy közös mozizásra, állatkertezésre vagy valami hasonló, számukra értékes élményre.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.