kapcsolat férfi ismerkedés
A férfiak nem egyszerű lények, bármennyire is fordítva gondolják ezt. Ahhoz, hogy kiszemeltünk szívét elnyerjük oda kell figyelnünk, hogy ne kövessük el a tipikus női hibákat. Többek között ne akarjunk mindenről tudni és ne legyünk túl rámenősek sem.

Hogy hogyan is tudunk elveszíteni egy pasit tíz nap alatt? Bizonyára mindenkinek Donald Petrie 2003-ban megjelent romantikus vígjátéka jut eszébe a cím hallatán. A nagy sikert aratott filmben a Nőmérő magazin Andie Anderson-ját alakító Kate Hudson és kiszemeltje Benjamin Barry, azaz Matthew McConaughey két különböző fogadás miatt találnak egymásra. Az újságírónő arról ír, hogy 10 nap alatt, hogyan tud elveszíteni egy pasit, a nagyhírű reklámügynöknek pedig magába kell bolondítani egy nőt. Innentől már szinte mindenki ismeri a történetet.

Na de vajon hogyan is néz ki ez a valóságban? Miket ne csináljunk nőként, ha szeretnénk megtartani egy férfit? Milyen típusú nőktől menekülnek a férfiak? 

 A túl önálló, független és ambiciózus nők 

 Ha meg szeretnénk tartani egy férfit, célszerű arra ügyelni, hogy ne lássa, hogy nélküle is jól el vagyunk. Ne akarjunk mindent is egyedül megoldani, hiszen onnantól, hogy azt érzik, rájuk már nincs szükség, a férfiasságukat másoknak szeretnék majd kimutatni. Szeretnek ők lenni az erősebb fél a kapcsolatban, bár manapság már a nők is kezdik felvenni a férfi szerepkört. Nehezen viselik el, ha a nők a saját lábukon állnak és saját terveik vannak. Így azt érzik, minek is kellenek ők a nőnek? Az ilyen típusú nők ráadásul a dolgok mögé látnak, nem könnyű őket átverni.  

szerelem, nő, férfi
Ha meg szeretnénk tartani egy férfit...  Forrás: Shutterstock

 A mindenről is tudni akaró nők 

A férfiak számára nagyon fontos a szabadság. Ölni tudnának egy szabad estéért a cimborákkal. Nekik ez a lételemük, kell ahhoz, hogy férfiak tudjanak maradni. Szeretnek egymás előtt villogni, kibeszélni a nőket. Éppen ezért, ha meg akarunk tartani egy férfit fontos, hogy megadjuk nekik ezt a fajta szabadságot és ne kérdezzünk meg tőle olyat, hogy miről is beszélgettek a haverokkal. 

Biztosan nem fogják díjazni, ha minden percükről elszámoltatjuk őket, hogy hol, kivel voltak és mikor mit csináltak. 

A túl rámenős nők 

Az fontos, hogy mi nők tisztába legyünk azzal, hogyha valamit erőltetünk, nem nővünk túl nagyot a férfi szemében. Ha mindent is elkövetünk, hogy kiszemeltünk velünk töltse az estéjét, biztosak lehetünk benne, hogy ezt nem sokáig fogja tolerálni. Ugyanis a legtöbb férfiben ilyenkor olyan gondolatok születnek, hogy biztosan találnának olyan nőket is, akik kevesebb törődéssel is megelégszenek. Mi sem mindig kommunikáljuk jól az elvárásainkat, de a megerőszakolással, idegesítő viselkedéssel nem érjük el a célunkat a legtöbb esetben. 

Az irányításmániások 

Irányítani egy férfit? Ugyan már. Nem lehet, amennyiben nem “papucs”. Ők szeretik csak igazán megmondani, hogy mi nők mit és hogyan csináljunk. Hiszen tartják magukat a régi szólás-mondáshoz. Ők a férfiak a háznál. Így tehát irtóznak a gondolattól is, hogy mi nők fektessük le a szabályokat.  

A “túl komolyan” gondolkodó nők 

A jelige: Ne gondoljuk túl “komolyan”. Ha már az első randikon a hosszútávú terveinkbe építjük bele az illetőt, az esküvőről, netán gyerekekről beszélünk, semmi kétség felőle, hogy futva menekül majd az “úriember”. 

A férfiak ugyanis rettegnek a kötelezettségektől. Ha már az első alkalmakkor tudják, hogy a nőnek nagyon is komoly szándékai vannak, megijednek és inkább kihátrálnak a kezdődő kapcsolatból. 

A férfiak agya leginkább a szex körül forog, eszükbe sem jut a következményeken rágódni. Előbb-utóbb azonban be kell, hogy nőjjön a fejük lágya, de biztosan menekülnek a túl komoly nőktől. 

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.