Megvan az ok, amiért folyton a rosszfiúkhoz vonzódunk!

Sexy,Young,Handsome,Naked,Man,With,Messy,Hair,,Wears,Plaid
rosszfiúk kibeszélő magazin kapcsolat magabiztosság
Hiába a folytonos megcsalás, a több vasat tartok a tűzben mentalitás, mégis ő kell neked. Ismerős az érzés? Előbb-utóbb rá kell jönnöd, hogy ha boldog akarsz lenni, muszáj továbblépned. Na, de miért vonzó még mindig többszörös csalódás után is ez a rosszfiús hozzáállás? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád. Az elengedés már egy kicsit nehezebb téma.

Először is tisztáznunk kell, mi számít rosszfiús viselkedési formának: kifejezett definíciót fölösleges lenne leírni, hiszen mindenkinek más és más magatartás fér bele egy-egy randin, alkalmi kapcsolatoknál, vagy éppen az együttélésnél. Azonban mindnyájan egyetérthetünk azzal, hogy a toxikus viták és a romboló energiák nem építenek téged, sőt.

Ha engem nem szerettek, akkor én sem fogok.

Az úgynevezett rosszfiúk szervezete általában sokkal több tesztoszteront termel, éppen ezért sokkal bátrabbak és merészebbek az átlagembereknél. Lehetnek lázadók vagy érzelmileg elérhetetlenek is, látszólag képtelenek szeretni. Ám sokszor pont azért viselkednek ennyire távolságtartóan, mert egyszer komolyan megbántották őket, és egyszerűen képtelenek feldolgozni ezt a fiatalkori traumát. Érzéketlenek, flegmák, szélsőséges esetekben akár nárcisztikus viselkedésminták is megtalálhatók náluk.

Mindezek ellenére persze te az utolsó utáni pillanatig kötődsz az álombéli kapcsolati elképzeléseidhez, mondván: biztosan megváltoznak.

Ha azt mondanám, hogy nem, nem fog megváltozni, te ugyanúgy ragaszkodnál az eredeti elképzeléseidhez. Ám, ha alátámasztom néhány érvvel és példával, hogy mik a legfőbb okai a téves álmaidnak, lehet, hogy mindjárt másképpen fogsz hozzáállni a kapcsolatodhoz és saját magadhoz. 

A szabadság vonzó

A rosszfiúkhoz való vonzódás mögött számos pszichológiai és társadalmi tényező is állhat. Gyakran ragaszkodunk azokhoz a személyekhez, akik lázadnak a társadalmi normákkal szemben. Ez azért van, mert az ilyen egyének látszólag szabadságot és kalandot képviselnek, amiben nekünk lehet, hogy soha nem volt részünk, ezért vágyunk erre az állapotra. A kockázatvállalás és a kihívások elfogadása vonzó lehet, mivel izgalmas és eltér a megszokottól. Egy ideig persze biztosan csodálatosan érzed majd magad ebben az alkalmi valamiben, azonban előbb-utóbb kidurran a lufi, és hoppon maradsz. Csak mert ők így működnek. Egyik nap kellesz, másik nap pedig már meg sem ismer a haverjai előtt.

Brutal,Attractive,Bearded,Biker,Man,With,Tattooed,Poses,In,Black
Hiába a folytonos megcsalás, a több vasat tartok a tűzben mentalitás, mégis ő kell neked. Ismerős az érzés? 

A magabiztosság szexi

Emellett a rosszfiúk rendszerint magabiztosak és önbizalommal teli személyek, ami vonzó lehet azok számára, akik keresik a domináns, erős partnerséget. A pszichológusok szerint sokszor gyermekkori élmények és traumák is befolyásolhatják, hogy valaki miért vonzódik a rosszfiúkhoz, hiszen az ilyen típusú kapcsolatok kockázatosnak tűnhetnek, de egyben biztonságot is nyújthatnak az érzelmi sebezhetőségek elkerülése emiatt. 

Mások olyan tulajdonságaiba esünk bele, amiket mi is szeretnénk magunkban

Ha úgy érezzük, félénkek, visszahúzódók vagyunk, mindig jólesik egy támasz, aki erős és bátor, aki nem fél semmitől. Tekintettel arra, hogy bennünk nincsenek ilyen tulajdonságok, keressük másokban. Azonban fontos megjegyezni, hogy hiába vonzó egy hasonló pasi,  egy ilyen ember nem a lelki párját keresi, sokkal inkább a mindennapi ágyasát. 

Most, hogy rájöttél, mik lehetnek a vonzódásod főbb okai, szeretném, ha elgondolkodnál azon, a te életedben mik azok a múltbéli érzelmi traumák, amik ide vezettek téged. Hozzá. Ehhez a negatív energiákkal teli ördögi körbe. Ahogyan már korábban is említettem, a továbblépés nem egyszerű dolog, de lehetséges! Hidd el, az erős kémia nem egyenlő a szerelemmel, ezt előbb-utóbb te is be fogod látni akár tetszik, akár nem. A valódi boldogság és egészséges kapcsolatok az őszinte kommunikáción, kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapulnak. Nem lealacsonyító játékokon.

Az alábbi linkre kattintva pedig elolvashatjátok egyik szaftos kis sztorimat középiskolai éveim legbotrányosabb rosszfiús kapcsolatomról, hogy értsétek, miről is beszélek. 

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.