Valentin nap kihűlt Párkapcsolatok szakítás érzelmek
Sokan úgy vélik, bennragadni egy már nem építő párkapcsolatban nem is olyan veszélyes. A ragaszkodás nagy úr, az egyetlen nagy hibája azonban az, hogy nem tudunk teljes szívvel kiteljesedni benne. Ha életem legborzalmasabb Valentin-napjára gondolok, nekem pontosan ezért nem egy rossz ajándék, egy nagy veszekedés, vagy egy kellemetlen élmény jut eszembe, hanem az az este, amikor úgy éreztem, teljesen kihűltek az érzéseim.

Valentin-nap előestéjét írtuk, már javában izgatottnak kellett volna lennem, és várnom a kedvesem mesés ajándékait, szerelmes csókjait. Ám évek múltán már valahogy nem ezek az érzések fogtak el. Ő mindig virágokkal, pezsgővel és illatos vacsorával készült, de én nem tudtam eléggé értekelni, csak az járt a fejemben, hogy: "legyünk már túl rajta". Ehhez hasonló gondolatok cikáztak a fejemben február 14 előtt. Nagyon bántott, sőt, magamat hibáztattam azért, mert kihűltek az érzéseim. Az időzítés sem volt épp a legjobb. Milyen szürreális rájönni pont Valentin-nap környékén arra, hogy már nem szereted a párodat, és kihűlt a szerelem? - ezek miatt a gondolatok miatt elég sokat bántottam magam.

Az előzmények

Félreértés ne essék, elképesztően imádtam őt. Elsöprő szerelem volt a miénk, azonban idővel a sok fájdalom megtörte a szerelmet. Nagyon sokszor éreztem magamat egyedül, magányosnak a kapcsolatunkban. A közös programok sorra le lettek mondva a fáradtság és a kimerültség miatt. Rengeteg átsírt éjszakán és próbálkozáson voltam már túl, mire eljutottam eddig a pontig. Valentin-napon már teljesen üresen ébredtem. Nem akartam a szerelmemnek kávét főzni, nem hozott lázba sem a közös vacsora, sem pedig a rózsa. Egyetlen dologra vágytam abban a pillanatban: egyedüllétre.

magányos, szomorú, rózsa
Forrás: Shutterstock

 Tudom, szörnyen hangzik - és túráztattam is magam elég sokat emiatt -, de nem tehettem mást, ráébredtem, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. A Valentin- napi ajándékozás persze borzalmasan sült el, ugyanis amikor a kedvesem át akarta adni nekem a rózsát, én egyszerűen nem tudtam neki örülni, helyette sírva fakadtam. Láttam, hogy ő is teljesen letört, mert először nem tudta, mi a gond. Amikor elmondtam neki, hogy mit érzek, még nagyobb lett a pánik. Nem tudom, mi volt a rosszabb abban a pillanatban. Az, hogy már kihűltek az érzéseim, és pont a Valentin-napi ünneplés kellős közepén borult ez ki belőlem, vagy a párom potyogó könnyei, aki persze magát hibáztatta mindezért. 

Mi lett a vége?

A válasz egyszerű. Szakítottunk, éppen Valentin-napon. A szakításhoz sosincs megfelelő alkalom.  Az akkori párom nagyon elegánsan kezelte a helyzetet, elengedett. Mindenféle ordibálás és ócsárolás nélkül. Itt jöttem rá, hogy azzal teszem a legjobbat mindkettőnknek, ha véget vetek ennek a se veled, se nélküled állapotnak. Legyünk boldogok mindketten, ha nem együtt, akkor mással, mert megérdemeljük a boldogságot! A Valentin-napot sem azzal kellene töltenünk, akit valójában már nem szeretünk. 

Ez a történet már 5 éves, mégis a mai napig élesen él bennem a pillanat, amikor kimondtuk február 14-én, hogy vége. Kemény időszak volt, de ma sem döntenék másképp. Érett, erős nők vagyok, és most már tudom, hogy akkor vagyok lépes igazán élvezni az életet, ha az érzéseimre hallgatok, a körülményektől függetlenül. Azóta ő már párkapcsolatban él, és megkérte a barátnője kezét. Ahelyett, hogy utólag féltékenykedtem volna, örültem neki, hogy végre megtalálta az igaz boldogságot. 

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.