divat megjelenés kibeszélő smink igényesség külső szépség
Ha tíz napból nyolcat bombanőmódban töltünk, vajon miért savaznak minket egyesek, ha egy kis időre merészelünk lazítani, esetleg még a legnagyobb igyekezetünk ellenére is épp csak kinézünk valahogy?

Egy nő számára kevés kellemetlenebb érzés létezik, mint mikor tudja, hogy sz*rul néz ki. Nem sikerült a frizura, elmebeteg állapotban van a bőre, mégsem úgy áll rajta a ruha, mint a boltban, szorít – sőt, húsba vág, középkori kínzásokkal vetekszik – a cipő, és még sorolhatnám.

Dobálózhatunk a feminizmus jelmondataival és közhelyeivel, de el kell ismernünk, hogy a nők 99%-a szeret tetszeni a külvilágnak és frusztrálja őket, ha ezen a téren nem járnak sikerrel.

Ó, hányszor léteztem én is partra vetett halként, csak mert úgy éreztem, ha annál lejjebb lapult volna a hajam, mint amennyire tette, már gyakorlatilag negatív dimenzióba került volna! Hányszor görcsöltem azon, hogy fogok kinézni a bulis fotókon, hányszor átkoztam a bőrömet, amiért minden kis szirsz*r – pattanás, herpesz, anyámkínja – nyoma HÓNAPOKIG vöröslik rajta!

És mindebből mit lát a szemlélődő? Ha szerencsém van, semmit, ha kevésbé, akkor talán azt, hogy kissé viharvert vagyok – legalábbis a visszajelzések alapján én mindig sokkal rosszabbnak érzékeltem ilyenkor a helyzetet, mint amilyen valójában volt.

Maximalista vagyok, ezért nyilván elvárnám magamtól a mindig esztétikus külsőt, viszont nincs minden percben időm, energiám megoldani, hogy úgy nézzek ki, ahogy szeretnék. Ezzel nyilván a hírességek is így vannak, viszont ők nap mint nap a kamerák kereszttüzében járnak-kelnek, és bármilyen hiba csúszik a megjelenésükbe, máris kapják az ívet a kritikus tömegtől.

Forrás: Shutterstock

Miközben mindannyian pontosan tudjuk, hogy még a legnagyobb odafigyelés és igényesség mellett is becsúsznak napok, időszakok, melyek során finoman fogalmazva nem vagyunk a topon.

Tény, hogy egy szupersztárnak, aki anyagilag kicsit jobban el van eresztve, mint az átlag és megengedheti magának a legjobb kozmetikumokat, illetve esztétikai beavatkozásokat, valóban meggyőző kifogást kell találnia arra, ha vállalhatatlanul néz ki, de gyakran egyébként nem is ez a helyzet.

Sokak számára a vállalhatatlan egyet jelent azzal, hogy nincs rajta smink és épp előnytelen fényviszonyok között lett lefotózva. Holott tegyük a szívünkre a kezünket, velünk is előfordult már, hogy traumatizált a látvány egy borzalmasan megvilágított próbafülkében...

Szóval lassan el kéne fogadnunk, hogy a szépség mint olyan, illúzió. Ha valakit szépnek akarsz látni, annak fogod, ha nem, nem. Rengeteget lehet tenni a megnyerő megjelenésért egészséges életmóddal, a bőrtípusunknak megfelelő termékek használatával, sminkkel, előnyös öltözködéssel, de ha minden kötél szakad és tényleg semmi erőnk úgy tetszelegni, mintha ragyogó istennők lennénk, azt is tolerálni kellene.

Ma nem sikerült? Holnap megpróbáljuk ismét. És valahol ez a lényeg, hogy a motiváció megmaradjon és ne adjuk fel. Mert ahogy a természet is állandóan más-más arcát mutatja, úgy az is teljesen normális, hogy mi sem létezünk minden percben a tökéletes báj és kellem állapotában.

Te kiakadsz, ha nem nézel ki tökéletesen?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.