Mi a baj a nőkkel? - A férfiak szerint...

Nemrég végeztem egy mini kutatást a környezetemben élő férfiak körében arról, hogy vajon a nők miért panaszkodnak folyton, hogy egyszerűen képtelenség normális férfit találni?

Az "eredmény" pedig nem meglepően az lett, hogy szerintük az lenne a megoldás kulcsa, ha a hárítás és a hibáztatás helyett a gyengébbik nem tagjai önmagukba néznének - mert akkor talán más szemszögből is látnák a dolgokat. De persze nemcsak nagy általánosságban dobálóztak ezekkel a nagy szavakkal, hanem konkrét példákkal is alátámasztották a mondandójukat.

Ne akarj megváltoztatni - ha kellek, kelljek így!

Rengeteg nő jelentéktelennek tűnő, mégis fajsúlyos megjegyzésekkel igyekszik maga alá gyűrni a férfit ahelyett, hogy a természet rendje szerint egységet alkotna vele. A „Borotválkozz meg!" és az „Ezt vedd fel!" típusú mondatok akár építő jellegű kritikaként is szolgálhatnának, de sokan ezzel hatalmat akarnak gyakorolni a másik felett, és erőszakos módon próbálják elérni a céljaikat. A férfiak általában kihátrálnak az ilyen kapcsolatból.

Hagyd az exeidet!

Mindenkinek van "szexuális" múltja, viszont ezt jó lenne diszkréten kezelni. Mert nagyon illúzióromboló, ha az első randikon akarva-akaratlanul kicsúszik a nő száján, hogy hány fickóval volt együtt. A férfiakat nem izgatják különösebben az exekről szóló történetek, és a berúgós-bulizós korszakról szóló élménybeszámolók. A legtöbbjük olyan társra vágyik, aki ebben a fellazult erkölcsű világban is képes megőrizni a romlatlanságát - bármilyen maradian is hangzik.

Ki akarna otthon pszichoterrort?

Sokan szóbeli erőszakkal, lelki terrorral reagálnak, ha nem úgy alakulnak az események, ahogyan azt előre eltervezték. Ennek oka az, hogy ha a nő érzelmileg már nem tudja "megkötni" a másikat, akkor a pszichés fenyítés eszközével próbálja meg uralni. A szavakkal történő bántalmazás, a viccbe csomagolt gúnyolódás, és az ok nélküli megalázás iszonyúan megsebzi a lelket - és ezt a műfajt a nők magas szinten tudják művelni.

Forrás: Getty Images

A leginkább kizáró ok a közöny

A pasik az empátiát és az érzelmi gazdagságot tartják az egyik legfontosabb dolognak, amit keresnek a nőkben. Ha mindez hiányzik, és érzéketlennek, közönyösnek ítélik meg az illetőt - akár mások érzéseivel, akár a világ történéseivel szemben -, nemigen lesz kedvük szorosabbra fűzni a szálakat.

Tényleg attól lesz értékes valaki, hogy jó kocsija és menő állása van?

Természetes igény, hogy a gyengébbik nem tagjai olyan férfit szeretnének, aki anyagi biztonságot tud nyújtani számukra. E téren sok nő hajlamos túlzásokba esni, és hatalmas jelentőséget tulajdonít a pénznek és a társadalmi státusznak. Ezek az igények eltúlozva jelennek meg sok nő "keresőprogramjában", amikor potenciális társ/férj/apajelöltek után kutatnak. Ez az a hideg és számító viselkedés, amitől fejvesztve menekülnek a férfiak.

Nem árt néha önmagadba nézni!

Mindenkinek fontos, hogy önmagát is vizsgálja, ne csak a külvilágot minősítse. Rengeteg nő van, aki kifogástalannak, szinte tökéletesnek érzi a saját személyét, a férfiakkal szemben viszont erősen kritikus. Ez is egy újabb jel, hogy ebből nem lesz igazi párkapcsolat. Az egyenrangú partneri viszonyon alapuló együttműködés csak akkor lehetséges, ha mindkét fél világosan látja a saját gyengeségeit, és hajlandó dolgozni önmaga tökéletesítésén.

Elvárások hálójában

A nők egyre torzultabb elvárásokat támasztanak az ellenkező nemmel szemben, és ez főleg akkor bosszantó, amikor ők maguk finoman szólva is messze vannak Superwomantől. Ezzel a nők nemcsak saját maguktól veszik el a lehetőséget, hogy találjanak egy normális pasit, hanem az útjukba kerülők kedvét is elveszik a folytatástól.

A harmadik randi előtt ne legyen szex!

A férfiakat általában az ösztöneik vezérlik, és gondolkodás nélkül ágyba bújnak azzal, aki partner ebben - akár az első, akár a második randin. Viszont ezzel egy komoly kapcsolatban gondolkodó férfi le is írja az illetőt... Mert abból, ahogy viselkedik, azt a következetést vonja le, hogy bármikor lefekszik másokkal is. Egy nő legyen kicsit titokzatos, ne nyomuljon ezerrel, és a harmadik találka előtt akkor se szexeljen, ha a falat kaparja! Legalábbis ezt mondták a barátaim, és érdemes ezen elgondolkodni, mert a szinglipiaci tendenciákat elnézve lehet benne valami.

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek