Az első szex: a nagy "harmadik randi szabály" - és ami mögötte van

szex normák kibeszélő férfi randi magazin szabály kettős mérce
Könnyűvérű... Szűklátókörű... Jégkirálynő... Nimfomán... És ezek még az "udvariasabb" jelzők, amit megkaphat az ember lánya az alapján, hogy kivel és mikor bújik ágyba. Tényleg kőbevésett szabály a 3. randi?

Na, ez pont egy olyan téma, amivel kapcsolatban sokkal több a sztereotípia, mint kellene. Szerintem.

Forrás: Getty Images/Milosstankovic

A múlt mindig visszaköszön...

Akármiről is írok, legtöbbször oda lyukadok ki, hogy igenis számítanak a gyökereink, illetve az, hogy nagyanyáink, nagyapáink hogyan éltek. Akkoriban még voltak általánosan elfogadott normák, amikhez tudta tartani magát a jónép. És az bizony nem rossz dolog, ha akadnak viszonyítási pontok az életben, ami néha nagyon kusza tud lenni.

Ehhez képest a jelen teljesen keretét vesztette.

Nincsenek általános érvényű szabályok, nincs mihez kötnünk magunkat, aminek eredményeképpen mindenki úgy tesz, ahogy jónak látja. De vajon egy átlagos ember hogyan látja jónak? Vagy tényleg jónak látja-e úgy, és nem csak sodródik egyik döntési helyzetből a másikba?

Mit érdemes végiggondolnunk, ha a randidzsungelben elbizonytalanodunk, hogy mi a helyes?

Kulcs és lakat szabály?

- tartja a Y generációs népi bölcsesség. Ergo az a pasi, aki minden nőt meg tud szerezni az egy császár, ám az a nő, aki sok férfivel bújik ágyba, az tuti csak egy könnyű vérű cicamica lehet...

Forrás: iStockphoto

Én nem is értem ezt a sztereotipizáló megközelítést, de főleg azt nem, hogy ezt miért tesszük nemektől függővé? Ha szerintünk nem kezeli helyén a szexualitás és intimitás kérdését az a nő, akinek sok partnere volt, akkor a nőfaló férfiak intimitási problémáit se vegyük félvállról! És fordítva... De leginkább ne is ez alapján ítélkezzünk. Szerintem.

Három randi szabály?

Itt van az örök klasszikus is: a jó öreg „első 3 randi szabály".

Ez azt jelenti, hogy az első három légyott alkalmával szándékosan nem szőrtelenítesz sehol, mert majd az lesz a visszatartó erő a nehéz pillanatokban, hogy nincs minden élére állítva odalent.

Aranyos kis elmélet, de szerintem ez még senkinek nem jött be...

De miért csinálunk ekkora ügyet ebből?

Mert bizony a szexre, mint bizalmi kérdésre tekintünk. Így szexuális magatartásunk sok mindent elmond rólunk, az egész személyiségünkről. Ezért próbálunk akkor is észnél lenni, mikor hormonfröccsben úszik az agyunk.

Hiszen minden helyzetben szeretnénk önmagunk maradni, és olyan döntéseket hozni, amivel később is azonosulni tudunk. Van, hogy sikerül és van, hogy nem.

Forrás: iStockphoto

De végül bárhogy is döntünk, az egyetlen mérce alapján itéhető meg:

hogy tényleg belülről jött-e a késztetés, vagy csak külső elvárásoknak akartunk megfelelni?

A férfi csak egy újabb strigulát akar - hogy ne tűnjön töketlennek? A nő csak azért mond nemet, mert fél, hogy mit szólnának a barátnői? Esetleg azért megy bele a dologba, mert már ciki nemet mondani?

- mondta a róka a Kishercegnek a barátságról.

De vajon a szerelem is így működik, vagy ott hagyni kell áradni a szenvedélyt?

Párkapcsolatok terén - főleg mi nők - szeretnénk húzni az időt amíg csak lehet. Főként azért, hogy a másik később értékelje odaadásunkat, de legfőképp azt, hogy bizalmunkba fogadtuk. Tehát ez a kérdés nem is feltétlen csak a szexualitásról szól, hanem sokkal inkább önmagunk és a másik személy értékeléséről.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Stadtratte

Mi sem mutatja ezt jobban, mint maga az élet.

Ha egy szerencsétlen halandó belesétál a szerelem aknájába, akkor igyekszik mindent a lehető legtökéletesebben csinálni és időzíteni, beleértve a szexet is. Míg amikor csak flörtölünk, szórakozunk, akkor gyakorlatilag minden csak úgy megtörténik. Hiszen nem olyan fontos, nincs igazi értéke a szemünkben! De ha komolyra fordul a dolog, elkezdünk energiát fektetni abba, hogy minden jól működjön - hiszen már van vesztenivalónk.

Ebben kell keresni a választ, nem a sztereotípiákban.

Ugyanis, hogy mikor szabad ágyba bújni a másikkal, az leginkább attól függ, mit vársz a kapcsolattól, mit szeretnél a másik embertől?

Hiszen az különbözteti meg a fontos dologokat, a lényegtelenektől, hogy mennyi időt és energiát fordítunk rájuk. A fontos dolgokra készülni szoktunk, díszbe öltöztetjük a lelkünket, izgulunk miattuk. A kis örömökre pedig lecsapunk egyből, mert miért ne?

Lovay Fruzsi

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.