szerelem pénz párkapcsolat párkeresés anyagi biztonság
Szeretlek, de nem maradok melletted. Tudom, hogy ragaszkodsz hozzám, én is hozzád. De nekem most az a legfontosabb, hogy anyagilag helyre rázódjak, és melletted ezt nem tudom megtenni.

Azért engedtem be Tamást az életembe, mert megadja nekem a kívánt életszínvonalat. Te két éve váltál el, épp csak kezdesz kimászni a bajból, ráadásul a gyerektartás elviszi a fizetésed jelentős részét, és ez még egy pár évig így lesz. Nem tehetem meg, hogy addig várok rád. Önzőségnek tűnik, vagy sem, én már csak magamra gondolok. Nemcsak álmodni szeretnék a jóról, meg is akarom valósítani az álmaimat.

Miért olyan nagy baj, hogy azt az embert választom, akivel ezeket elérhetem? Szerintem semmi kivetnivaló nincs abban, hogy időnként szeretnék utazgatni és wellnesselni. Veled ezt soha nem tehettem meg. Ha elmegyünk valahová, akkor étteremben akarok ebédelni, nem szendvicseket enni, amiket becsomagolsz. Hidd el, jó ember vagy! Tisztellek, becsüllek, de csak egyszer élünk, és ez alatt az idő alatt ki kell használni minden olyan lehetőséget, ami jobbá, szebbé teszi az életünket.

Engedj el! Engedd meg, hogy olyan életet élhessek, amire vágyom! Sajnálom, hogy te nem tudod ezt biztosítani. Maradjunk barátok! Keress magadnak egy olyan nőt, akinek pont elég az, amit adni tudsz, és pont jó vagy neki úgy, ahogy vagy!

Forrás: Shutterstock

Nem vagyok szerelmes Tamásba, és nem is leszek soha, mert nincs miért. Mégis vele szeretnék élni, még ha a szívemet nem is viszem bele a kapcsolatunkba, mert azt valamikor neked adtam - és nálad is hagytam. Mérlegre tettem a szerelmet és a biztonságot, és az utóbbit választom. Szeretném, ha nem bánkódnál ezért. Keress magadnak valakit, ne várj rám! Talán egyszer még visszatérek, ha Tamás már a múlté lesz. Talán eljön a nap, amikor felülkerekednek az érzelmeim - de most úgy érzem, mennem kell...

Bocsáss meg nekem, amiért elhagylak. Nem bírnám elviselni, ha haraggal gondolnál rám. Szeretlek, mert téged csak szeretni lehet, olyan jó és kedves vagy. Sok nő összetenné a kezét, ha ilyen férfit tudhatnának magukénak - de nekik nem kellett annyi viszontagságot elszenvedniük az életben, mint nekem. Számomra sokkal ijesztőbb a hiányzó érzelmeknél a nélkülözés gondolata. Nem tragédia, ha egy férfi megbánt, de ha nem látom mellette a stabil, anyagilag biztonságos jövőt, az már igen.

Gyengéd vagy és tapintatos. Ez egyszerre előny és hátrány, mert ha több kurázsi lett volna benned, akkor a váláskor sem húzott volna le ennyire a volt nejed. De te hagytad magad. Ez is csak azt erősíti bennem, hogy nem vagy elég erős, nem vagy eléggé életrevaló.

Magadat sem tudtad megvédeni és biztonságban tudni, nemhogy engem... Hát ezért kötöttem ki másnál. Ezért hagylak el. A szerelem gyönyörű érzés, de a világban harcolni kell az életben maradásért. Azt kívánom, hogy légy boldog. Én az leszek.

Éva gondolatait Molnár Csanád jegyezte le.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.