Egy egész napos sorozatnézés nekem felér egy wellness programmal

sorozat Vészhelyzet agymosás kibeszélő sorozatnézés magazin Grace klinika anyaság
Van valami különös varázsa ezeknek a végeláthatatlan évados filmeknek. Be is tudnak tekerni rendesen, ha nem figyelsz.

A sorozatokkal való kapcsolatom úgy kezdődött, hogy megszületett a fiam. Amikor esténként elaludt, én meg hullafáradtan lerogytam a kanapéra, bekapcsoltam a tévét. Soha nem felejtem el, az első a Vészhelyzet volt, amibe belefutottam és ott is ragadtam. Először csak néztem ki a fejemből, aztán egy idő után érdekelni kezdett a történet. Na, nem annyira, hogy világmegváltó gondolataim támadtak volna tőle.

Viszont agymosásra kitűnő volt.

Nem kellett hozzá megerőltető agyi tevékenységet végezni. Nem kellett gondolkodni. Minden nagyon-nagyon egyszerű volt. A barátnőm teljesen kiakadt, amikor elmeséltem neki. Szörnyülködött, hova jutottam. Így hát elmeséltem neki, hogy miután egész nap a gyerekkel vagyok és az agyam gyakorlatilag egy bolha szintjére zuhan estére, nem a fennköltre vágyom. Hanem limonádéra. Szappanra. Olyanra, ami elé leülök és értelmesen nézek ki a fejemből. Nincs gondolat, nincs semmi. Csak nézek és boldog vagyok. Olyan lehet ez, mint a pasasoknak a pecázás. A semmi doboz.

Nem tudom, ismeri-e a valaki Mark Gungnor A semmi doboz, a férfi és a női agy-, vagy Kovács András Péter humorista ugyanilyen témájú előadását, - de ajánlom. Én életemben annyit nem nevettem egyfolytában, mint őket hallgatva. Totálisan igaz minden egyes mondatuk. Bárki magára ismerhet. Én ekkor jöttem rá, hogy talán férfi mód működöm. Ugyanis nekem is van semmi dobozom. Ráadásul óriási nagy szükségem van erre. Bár, ha jobban belegondolok, erre mindenkinek szüksége lenne. Hogy bizonyos időközönként elvonuljon a saját kis világába és mindenki hagyja békén. Nem kell csinálni semmit. Nem kell gondolkodni, tervezni. Még csak álmodozni sem. Csak lenni. Csöndben. Bután kinyíló szájjal és üveges tekintettel. Hát ez valami isteni.

Teljesen függő lettem.

Szóval, jött ez a Vészhelyzet. Nekem a totális kikapcsolódást jelentette egy nehéz nap végén. Teltek a hetek és odáig fajultam, már árgus szemekkel figyeltem, mikor érkezik a következő rész, nehogy lemaradjak. Ekkor azért észbe kaptam. Kell ez nekem? Teljesen függő lettem. Sorozatfüggő. Szörnyű. Ekkor kissé leredukáltam, elvontam a figyelmem tőle, de azért esténként tovább néztem.

Aztán egyszer csak elegem lett és befejeztem. Na, akkor meg elvonási tüneteim lettek. Akkor most mi lesz esténként? Mi lesz a kikapcsolódásommal és a semmi dobozommal?

Forrás: Shutterstock

Ekkor jött a Grace Klinika. Nos, ez egyetlen pici fokkal komolyabb történet, mint az előző. Picikét kell nyomon követni az eseményeket. Iszonyú későn tűzték mindig műsorra, rendszeresen arra ébredtem, folyik a nyálam a tévé előtt és lefolytam a kanapéról. Nem akartam lemaradni, ezért utánanéztem, adják-e máskor is. S ekkor jött a szivárványos tűzijáték, igen! Minden szombaton Grace Klinika maraton van, reggeltől hajnalig nyomják az évadokat, egyiket a másik után. Igen ám, de hétvégén ott van velem a gyerek. Most akkor mi van? Végül arra jutottam, mivel már nagyobb volt a fiam, máskor is volt már a mamánál, kéthetente lepasszolom szombatra anyuhoz. Amikor otthon van, csak este klinikázom. De, ha nincs!

A kéthetente szombatok lettek az én wellness programjaim. Anyu pénteken este elvitte a fiamat, én meg fent maradtam sokáig. Reggel sokáig aludtam, valamikor kikecmeregtem az ágyból, összeszedtem magam, megcsináltam, amit muszáj volt, s aztán bevettem magam a nappaliba.

Szétnyitottam a kanapét és betáraztam. Meleg pléd alám, fölém. Nagypárna, óriás párna, kispárna. Minden a kezem ügyében: távirányító, tea, bögre, édes rágcsa, gyümölcs, sós rágcsa, kiskutyafüle. És akkor nekiláttam. Egész nap és egész éjszaka néztem a Grace Klinikát, és közben nem gondoltam semmire. Maga volt a mennyország. Vasárnap ugyanúgy a fiamé voltam, de felturbózva, hála a Klinikának.

Ma már nem nézek annyi sorozatot

Nyilván, egy idő után letettem ezt a kórházasdit is. Már nem is nézek ennyi sorozatot. Nincs is rá már szükségem, s függő sem akartam lenni. Egy ideje azonban azt tapasztalom, gombamód megszaporodtak a sorozatok, és már nem csak a limonádé kategóriában. Bele is néztem párba és meglepődve tapasztaltam, mennyire jók. Így hát, időről-időre találok olyat, amit érdemes megnézni, és akkor nekilátok. Már nem úgy, mint régen, nem annyit, mint akkor. De még most is nagyon jó. Mert valljuk be, hogy sorozatot nézni terápiás tevékenység.

Nyitókép: Shutterstock

Te is szeretsz sorozatokat nézni?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.