kvíz kibeszélő magazin sorozatok
Mennyire vagy otthon az újabb és a régebbi csajos sorozatokban? Nem csupán fel kell ismerned őket egy kép alapján, bizony az eredeti angol címüket is tudnod kell ahhoz, hogy ez a kvíz jól sikerüljön.

Mondhatni, mostanában a sorozatok viszik a pálmát, ha az esti szórakozásról van szó. A streaming szolgáltatóknak köszönhetően vannak, akik képesek akár egy egész évadot is megnézni egyszerre, mások beosztják a részeket, mintha csak a tévében adnák őket. Régebben azonban valóban volt, hogy egy hét is eltelt két rész között, egy-egy új évadra pedig hónapokat kellett várni.

A sorozatok közül két nagy csoportot különböztetünk meg:

  • A folytatásos, egybefüggő részekre építkezőket, melyekben a szereplők élete részről részre folytatólagosan halad előre. Ezekből ugyan kihagyható egy-egy epizód, de több esetén már fejtörősebb felvenni a fonalat.
  • A sorozat főszereplői minden részben megegyeznek, de ha pár részt már láttál belőle, gyakorlatilag bármelyik rész elé leülhetsz, élvezni fogod, mivel nincs részeken átívelő cselekménye.

Létezik azonban egy harmadik csoport, ami a kettő ötvözéséből alakult ki. Ezekben az alap szereplőgárda megegyezik, de könnyedén fel tudod venni a fonalat akkor is, ha több epizódot kihagytál, mivel csupán egy-két fő cselekményszál található benne.

A covid-helyzetben a négy fal közé szorult a szórakozás, ami rengeteg embernél a sorozatnézésben testesül meg.

Forrás: Shutterstock

Vannak, akik egyre vadásszák az újabbnál újabb sorozatokat, mások viszont elérkezettnek érzik újranézni kedvenceiket. Te melyik gárdát erősíted?

Az is előfordulhat, hogy mielőtt nekiállnál egy korábbi sorozatod új évadának, úgy döntesz, visszanézed a korábbiakat, hogy a lehető legjobban ráhangolódj. Ez akkor is jó ötlet lehet, ha az évadok egymástól függetlenül működnek, és csupán egy-két mozzanat erejéig utalnak egymásra.

Bár beköszöntött a jó idő, lehet sétálni, kirándulni, szabadtéri programokat szervezni, persze nem teljes szabadsággal, a sorozatnézés továbbra is remek kikapcsolódást nyújt akár barátokkal, akár a pároddal, akár egyedül teszed.

Összeállítottam egy kvízt, melyben itthon is ismert sorozatok szereplőiről láthatsz egy-egy jellegzetes fotót, de nem könnyítettem meg a dolgodat, hiszen nem a magyar címét, hanem az eredeti angolt kell kitalálnod. Ez lesz, ahol könnyebben fog menni, máshol viszont a fordítók úgy érezték, szabadon kezelik a sorozatok lényegét. Felkészültél? Akkor induljon a kvíz!

Loading...

Nyitókép: northfoto

Kvíz képek: shutterstock, northfoto és youtube

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.