magazin kreatív hobbi egyedüllét
Egyedül otthon... Nem hangzik annyira jól, pláne a 2020-as év után, mert nem önként vállaljuk, hogy otthon üljünk. Ráadásul most végképp a négy fal közé szorultunk a rossz idő miatt, és ez egy darabig nem is lesz másképp. Ezért nem baj, ha feltalálod magad otthon, és hasznosan töltöd az időd, mert van élet a Netflixen túl is...

Hidd el, annyi mindent lehet otthon csinálni egyedül, de a következő tippek arra is jók, ha a pároddal élsz, de vágysz egy kis énidőre. Ráadásul ezek a tevékenységek még a hasznodra is válhatnak, sokkal inkább, mint a sorozatnézés.

Színesen szép az élet!

Bizony nem csak a gyerekek színezhetnek ma már, az utóbbi években hihetetlen népszerűek lettek a felnőtt színezők. Az aprólékos rajzok kipingálása ugyanis oldja a stresszt, a szorongást, mivel teljesen kikapcsol hosszú órákra. Noha koncentrálnod kell, de ez mégsem terheli le az agyadat, mivel felnőttként már automatikusan végzed ezt a tevékenységet. Ezenkívül fejleszti a problémamegoldó képességed. Ez tulajdonképpen egy aktív meditáció, amely elűzi a rossz gondolatokat, és teret enged a pozitívaknak.

Elő a fakanalat!

Mindig arra panaszkodunk, hogy a rohanó világban kevés időnk marad főzni, mégis annyira hiányzik a házi koszt. Most itt az idő, hogy kezedbe vedd a fakanalat, és elkezdj kísérletezni! Próbálj ki teljesen új recepteket, vagy készítsd el a nagyi régi fogásait. Most kialakíthatod a saját ízvilágodat, és egészséges ételeket gyárthatsz, ami az alakodnak is jót tesz a gyorskajákkal ellentétben. Ráadásul ezzel sokat spórolhatsz is! A sok gyakorlás után pedig talán már a sietős hétköznapokban is lesz időd gyorsan összedobni a kedvenc ételedet. A főzőcskézés szintén kiváló arra, hogy kikapcsolj kicsit, és ne a problémákkal foglalkozz.

Forrás: Shutterstock

Vegyél példát a nagyiról!

Lehet, hogy korábban eszedbe sem jutott volna nekiállni sálat kötni, hiszen az a nagymamák dolga. De hidd el, a kötés is rengeteg pozitív hatással bír, arról nem is beszélve, hogy tele leszel meleg holmikkal, aki most különösen jól jön. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a ritmikus, ismétlődő kézmozgás nagyon jót tesz a vérnyomásnak, ugyanis csökkenti a szívritmust, segít ellazulni. Ám ezenkívül, mivel egy összetett folyamatról van szó, stimulálja az agyat, ezáltal nő a koncentrációs képesség, javulhat a memória, könnyebben mehet a munka és a tanulás is ha állandó hobbink lesz a kötögetés.

Egy jó diák...

Ha mindig is kacérkodtál a gondolattal, hogy ismét visszaülj az iskolapadba, akkor talán itt az idő,hogy ha nem is az iskolában, de otthon nekiállj tanulni valamit. Most sokkal könnyebb lesz, hiszen nem csábít sok más program, sem a napsütés. Rengeteg online tanfolyam létezik, illetve elkezdhetsz egy új nyelvet is akár magadtól egy mobilapplikáció segítségével, vagy továbbfejlesztheted az eddig tudásod.

Béke, harmónia és mozgás

Ezt mind tudja nyújtani a jóga! Hihetetlen hatással van az elmédre, teljesen kitisztul tőle a fejed a fárasztó munka után, elillan a stressz, oldja a szorongást. Segít megtalálni a belső lelki harmóniád, nem csak abban a pillanatban, amikor csinálod! Ha az életed része lesz a mindennapokban is határozottan érezni fogod a változást, sokkal kiegyensúlyozottabb leszel, és jobban kezeled a különböző szituációkat. Arról nem is beszélve, hogy a testedre sem lesz elhanyagolható hatással, a jóga ugyanis gyönyörű, karcsú, nőies alakot csinál, és szuperhajlékony leszel.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.