Iroda kibeszélő uzsonna ételhordó
Pár éve még cikinek éreztem, hogy otthonról, dobozban hordom magammal az ebédet. Amíg a többiek arról vitáztak, hogy aznap kínait vagy rántott húst hozzon-e a futár, nekem csak az irodai mikró csengetett.

Akkor még a pályakezdő fizetésem tehetett arról, hogy ezt a megoldást kellett választanom - viszont így a hónap végén is volt mit a dobozba tenni. De ettől még úgy éreztem magam, mint egy túlkoros kollégista. A családi fészekből kipottyanva a főzőtudásom sem volt még (khm) tökéletes: előfordult, hogy egy falat után a dobozból a kukába pottyant az étel.

Azóta nagyot fordult a világ! Egyrészt megtanultam főzni, és már jóízűen eszem meg a végeredményt. Másrészt manapság a menő és tudatos élet jele, ha reggelente dobozolsz magadnak ebédet.

Ezt az Insta is megerősíti: a #mealprep tagen több, mint 14 millió fotót nézegethetsz a témában. Ha ezt akkor tudom, tuti könnyebben viselem a csóróságomat - na de ez nem panasz, hanem vidám nosztalgia.

Azóta lett lehetőségem tesztelni a környék kifőzdéit, és berendeli minden jót, a humusztól a pad thai-ig. Köszönöm ezt az élményt, de erre is rá lehet unni. Most újra egymásra találtunk a dobozaimmal: imádom megtervezi a heti menüt, majd rávetni magam az alapanyagokra, és főzni bolondulásig. Vagyis azért olyan sokat nem is kell, hiszen csak 30 percembe kerül. Ezek ugyanis nem Michelin-csillagok magasságok, hanem az egyszerű-tápláló-gyors fogások Bermuda-háromszöge.

Forrás: Nyíri Zsuzsi

Persze nem azért lett a kajacsomizás menő, mert hirtelen mindenki talált magának egy cuki uzsonnás dobozt. Hanem mert diétázáskor oda kell figyelni a mennyiségre és a minőségre is. Komolyabb esetben a makrókra is - vagyis az adott étel szénhidrát-zsír-fehérje tartalmára.

Ezeken kívül még öt érv, amiért nem csak a beach body harcosainak éri meg maguknak főzni:

  1. Az van benne, amit szeretsz. És úgy, ahogy szereted. Te, a párod vagy az anyukád nem rontja el a kedvenc tojásos lecsódat.
  2. Nem vernek át ezekkel: fincsi ízfokozók, roppanós térfogatnövelők és illatos pálmaolaj - pedig szinte látom, ahogy csorog a nyálad.
  3. Könnyen alkalmazkodik az időbeosztásodhoz. Egy percet sem kell várni rá!
  4. Környezetbarát, mert az uzsis doboz egy mosogatással újra szolgálatba állhat! Míg mondjuk, a rendeléses dobozokkal a szemét csak gyűlik és gyűlik.
  5. Az esti előrefőzőcskézés meditatív. És ha rászoksz, úgy kikapcsol, mint a kedvenc sorozatod.

De nyugi! Senki sem tud az év összes napján előre készülni étellel! Ez nem is lehet cél. Csak úgy érdemes, ha a kajapakkodat is élvezed, mint a diétádat(!!!) meg egy pohár bort a nap végén!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.