8-10 darab csirkecomb
5 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoranna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt
1-2 nagy fej hagyma
3 dl tejföl
4 evőkanál olivaolaj
A lisztet, a pirospaprikát, a majorannát, a borsot, a sót és a pici darabokra vágott fokhagymát összekevered egy tálban. Majd a megmosott csirkét gondosan beleforgatod a fűszeres lisztbe, és egymás mellé fekteted őket egy tepsibe. Én csirkecombból készítem, de tetszés szerint lehet a csirke bármelyik alkatrészét használni.
Ha ezzel megvagy, karikázd fel a hagymát, a tejfölt és az olajat egy külön tálban keverd össze, majd reszeld le a sajtot! Ezek után már jöhet is a rétegezés: minden csirkére rakj egy szelet hagymát, majd reszelt sajtot, a végén pedig öntsd le az olajos tejföllel!
Bizony, ennyi volt a csirke összerakása! Alufóliával letakarva 200 fokon körülbelül egy órán át kell sütni. Köretként pedig zöldséges rizst tálalhatsz hozzá.
Ugye, hogy mennyire egyszerű!? Jó étvágyat! ;)
Nyitókép: iStockphoto
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.