

Az eper mindent megtestesít, ami boldoggá teheti az embert: zamatos íz, frissítő szín, illatos csábítás. Tele van vitalitással, élettanilag fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A legkorábban érő gyümölcsünket nem hiába nevezik a gyümölcsök királynőjének.

Egy időben csak a gazdagok kiváltsága volt - luxuscikknek számított, de elterjedésével szerencsére napjainkban már bárki számára elérhető. Így akármilyen ételhez is használjuk fel, kölcsönöz neki egy kis eleganciát.
Ezek az én kedvenceim:
MASCARPONÉS EPERKRÉM
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone sajtkrém
- 5 dkg méz
- 2 dl hideg tejszín
- 20 dkg cukor
- 50 dkg eper
- 40 dkg édes keksz
- fahéj
- pici só
A kekszet tördeld szét, és szórd bele egy pohár aljába! Keverd simára a mascarponét a mézzel, a tejszínnel, a cukorral, a fahéjjal és egy pici sóval! Darabold apróra az epret, majd a kekszre dobj belőle egy adagot, majd egy adag mascarpone habot és megint epret - egészen addig, amíg megtelik a pohár.

DIABETIKUS EPRES TÚRÓKRÉM
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény túró
- 50 dkg eper
- édesítőpor ízlés szerint
Villával nyomkodd szét a túrót, keverd össze az édesítővel és dobj bele apróra kockázott epret! Keverd el és kész is!

EPERTORTA
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas tészta (50 dkg)
- a töltelékhez: 60 dkg eper
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg cukor
- 7 evőkanál piros színű tortazselé
- 10 babapiskóta

A tortaformát béleld ki a vajas tésztával és süsd meg! Amikor kész, kend meg vanília pudinggal! A felszeletelt epret szépen helyezd a tetejére, öntsd le zselével, és ezzel meg is volnál! Ha tovább szeretnéd csinosítgatni, akkor ajánlom a hozzá babapiskótát - és garantáltan te leszel a háziasszonyok gyöngye.
Vacsora recept rossz alvóknak
Recept variációk újhagymára - a legfinomabb gyógynövény
Nyitókép: iStockphoto
Mondd el Te mit gondolsz!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!