Az eper mindent megtestesít, ami boldoggá teheti az embert: zamatos íz, frissítő szín, illatos csábítás. Tele van vitalitással, élettanilag fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A legkorábban érő gyümölcsünket nem hiába nevezik a gyümölcsök királynőjének.
Egy időben csak a gazdagok kiváltsága volt - luxuscikknek számított, de elterjedésével szerencsére napjainkban már bárki számára elérhető. Így akármilyen ételhez is használjuk fel, kölcsönöz neki egy kis eleganciát.
Ezek az én kedvenceim:
Hozzávalók:
A kekszet tördeld szét, és szórd bele egy pohár aljába! Keverd simára a mascarponét a mézzel, a tejszínnel, a cukorral, a fahéjjal és egy pici sóval! Darabold apróra az epret, majd a kekszre dobj belőle egy adagot, majd egy adag mascarpone habot és megint epret - egészen addig, amíg megtelik a pohár.
Hozzávalók:
Villával nyomkodd szét a túrót, keverd össze az édesítővel és dobj bele apróra kockázott epret! Keverd el és kész is!
Hozzávalók:
A tortaformát béleld ki a vajas tésztával és süsd meg! Amikor kész, kend meg vanília pudinggal! A felszeletelt epret szépen helyezd a tetejére, öntsd le zselével, és ezzel meg is volnál! Ha tovább szeretnéd csinosítgatni, akkor ajánlom a hozzá babapiskótát - és garantáltan te leszel a háziasszonyok gyöngye.
Nyitókép: iStockphoto
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.