párkapcsolat kibeszélő szingli szakítás sírás
Akár őt hagyták el, akár neki kellett véget vetnie a kapcsolatnak, egy valami biztos: nehéz életszakaszon megy keresztül, tehát légy vele együttérző! Ha lehet, hanyagold az alábbi kijelentéseket és kérdéseket!

„Majd jön másik!"

Tök jó, de ő jelenleg az exe miatt szomorú, és egyelőre rajta próbálja túltenni magát. Időbe telik, míg napirendre kerül annak gondolata, hogy újra ismerkedni kezdjen. Addig is ajánld fel a segítségedet, de ne erőltess semmit!

„Nyugi, elmegyünk, iszunk egyet, kiverjük a fejedből, lesz egy csomó helyes pasi / csaj!"

Lehet, hogy ez egyeseknél működik, de ilyenkor nem mindenki vágyik arra, hogy kompromittáló szituációkba és alkalmi viszonyokba keveredjen, mert sanszos, hogy csak még pocsékabbul érzi magát az ilyen esetek után.

Forrás: Shutterstock

„Minden okkal történik!"

Hú, mennyire bölcs vagy, ez igen! Szerencsétlen azt sem tudja, fiú-e vagy lány, két bőgés között próbálja összekaparni magát, és valószínűleg már hatszázszor feltette magának a kérdést, hogy „Miééért?!", de eddig nem kapott rá választ az égből érkező angyali fanfárok kíséretében. Sok-sok önreflexióra és időre lesz szüksége ahhoz, hogy összerakja magában ezt a bonyolult érzelmi kirakóst.

„Nekem egyáltalán nem jött be, szerintem nem is néz ki jól!"

Kösz, de nem neked kellett, hogy tetsszen. A vonzalom – sajnos vagy nem sajnos – különben sem attól függ, hogy annak tárgya jó vagy rossz ember, illetve megfelel-e egy bizonyos szépségideálnak.

„Összejönnél vele újra, ha úgy hozná az élet?"

Jaj, ne már! Épp próbálja elfelejteni, te meg húzogatod előtte a mézesmadzagot, hogy mindenképp az járjon a fejében, hogy „Hátha..."?! Ha pedig ő szakított, nem kell, hogy elbizonytalanítsd, valószínűleg nyomós oka volt meghozni ezt a döntést.

„Te sokkal jobbat érdemelsz!"

„Akkor miért hagyott el?" – tehetné fel szegény az obligát kérdést. Ilyenkor el kell engedni a jó és a rossz fogalmát, hiszen mindenkiben jelen van ez a két minőség. Az, hogy valaki passzol-e valakihez, nem ettől függ.

„Más is szakított már, ez nem a világ vége, ne hisztizz!"

De, sajnos számára lehet, hogy kicsit az. Egy szakítás gyakran hasonló gyásszal jár, mint egy haláleset: mentálisan és fizikailag is kikezdheti az embert. Inkább próbálj rávilágítani az illető értékeire, biztasd, hogy fejlessze magát, pihenjen, amennyit csak tud, és ajánld fel, hogy ha szüksége van rá, nyugodtan keressen meg, hogy kibeszélhesse magából az érzéseit!

Szerinted mi a legjobb taktika egy szakítás átvészelésére?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.