tanács kibeszélő szakítás
A szakítás sosem könnyű döntés, és akkor is nehéz feldolgozni a veszteség, a csalódás fájdalmát, ha te szeretnél kilépni a kapcsolatból. Ám nem is olyan egyszerű lezárni kettőtök ügyét, mint elsőre gondolnád.

Sokszor heteknek, akár hónapoknak kell eltelnie ahhoz, hogy nyugodt szívvel tudd kimondani a "vége" szót.Éppen ezért fontos, hogy intelligensen, éretten kezeld a helyzetet - nemcsak magad miatt, hanem azért is, hogy a párodat megkíméld egy újabb rossz élménytől. Ehhez adunk most néhány tippet.

Ne táncolj vissza!

Sokan esünk abba a hibába, hogy nem merjük feladni a biztosat a bizonytalanért. Ez nyilván nehéz, mert belépni a bizonytalanba nagyobb felelősséget jelent, mint benne maradni egy rossz kapcsolatban. Ha viszont már eldöntötted, hogy lezárod a közös életeteket, akkor ne táncolj vissza félelemből vagy bűntudatból! Előfordulhat az is, hogy hiányozni fog a párod, még akkor is, ha te választottad a szabadságot. Ezek az érzések teljesen természetesek, ezért érdemes időt adni magadnak arra, hogy feldolgozd a szakítással járó nehézségeket.

Ne állj át a sötét oldalra!

Vannak olyan párkapcsolatok, ahol a gyűlölet és az utálat veszi át a harmónia helyét. Ezekben az esetekben már annyira elhatalmasodik a fájdalom, és annyira megrendül a bizalom, hogy a felek csak bántani tudják egymást. Lehet, hogy te is voltál olyan szituációban, amikor legszívesebben megfojtottad volna egy kanál vízben a párodat, és csak a rosszat láttad benne. Az is előfordulhat, hogy szerelmes lettél valaki másba, de akkor sem szabad utat engedned az indulataidnak. Kiabálás, drámázás és ajtócsapkodás helyett törekedj a békés, kulturált elválásra! Hidd el, mindkettőtöknek jobb lesz így!

Forrás: Shutterstock

Szakítani csak személyesen korrekt

Gerinctelen dolog telefonon, sms-ben vagy chaten szakítani. Ez majdnem ugyanolyan gyáva húzás, mint nyomtalanul felszívódni. Akit ilyen módon hagynak faképnél, értetlenül áll a számára megmagyarázhatatlan helyzet előtt, és nem biztos, hogy képes lesz valaha is továbblépni. Ilyet soha ne csinálj! Inkább mélyülj el egy kicsit magadban, és futtasd végig fejben, hogy mik voltak az okok, a buktatók, amik idáig vezettek! A gondolkodási idő alatt valószínűleg kitisztul benned a kép, és elég erőt gyűjtesz ahhoz, hogy a párod szemébe mondd az igazságot. Ezzel megkímélheted attól, hogy hosszasan tépelődjön a miérteken.

Legyél hálás az együtt töltött időért!

Számos oka lehet annak, ha elmúlik a szeretet, a szerelem, az érdeklődés egymás iránt. Ilyenkor nincs más választásod, mint előre tekinteni és kimondani a szakítást. Könnyen lehet, hogy haragszol arra az emberre, akit épp most készülsz elhagyni, de gondolj bele, mennyi mindent köszönhetsz neki! Adj hálát mindazért, amit tőle kaptál: a közösen átélt élményeket, a sok nevetést, a tapasztalatokat. Ezek mind hozzájárulnak a személyes fejlődésedhez, amivel szintet léphetsz mind a baráti kapcsolataidban, mind a magánéletedben.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.