Téli bakancslista, amitől különleges lesz a decembered

Nem hiszek a felszínes élvezetekben, a cukormázas, hamisan csillogó dolgokban. Nem hiszek abban sem, hogy az élmény pénz kérdése.

Szerintem a legboldogabb napok nem azok, amikor valami egetverő dolog történik, hanem azok, amik egyszerű, apró örömöket hoznak: egy illatos aromafürdő gyertyafényben, egy szelet süti a kedvenc cukrászdámban vagy egy piknikkel egybekötött kirándulás a barátaimmal.

A tél a kedvenc évszakom, imádom a havat, a hideget, a vastag pulcsikat, és jó érzés bekuckózni a kanapéra egy bögre forró csokival. Ezért hát elhatároztam, hogy ebbe a három hónapba belesűrítek mindent, amit nagyon szeretek. Olyan dolgokat is, amik eddig kimaradtak az életemből.

Kipróbálni a kutyaszánozást

A kutyaszános túra nagy álmom, nem tudom megmondani, hogy miért, de kiskorom óta vonzódom a huskykhoz. Páratlan élmény lehet szánon siklani a fehér havon, és különleges perspektívából gyönyörködni a hófödte táj szépségeiben. Ezért a kalandért szerencsére nem kell messzire menni, a Mátrában bárki kipróbálhatja a kutyafogatozást. Most, hogy végre tél lett, újra fellángolt bennem a "suhanni akarok kutyákkal" érzés. Még ma felhívok néhány helyszínt, és megkérdezem, van-e szabad időpontjuk. Nagyon izgalmas lesz!

Több időt tölteni a családdal

A tél az elmélkedés, az elcsendesedés időszaka számomra. Ilyenkor minden lelassul körülöttem, és egészen más fordulatszámon, más hangulatban élem a mindennapjaimat. Év közben a rengeteg munka mellett sajnos nem jut elég időm a szeretteimre, emiatt szomorúságot és bűntudatot érzek. Tudom, nem lehet egyszerre bepótolni mindent, de idén télen szeretném minél több közös programmal meglepni a hozzám közel állókat.

Forrás: Shutterstock

Eldugott adventi vásárokat felfedezni

Régen nagyon odavoltam a karácsonyi vásárokért, szerettem nézelődni, kóstolgatni, beszívni az illatokat. De mostanában valahogy úgy érzem, az ünnepi varázs mintha megkopott volna, a portékák erősen túlárazottak, és nincs kedvem fél órát sorban állni egy forralt borért (ami lássuk be, legtöbbször silány minőségű).

Már tavaly is beírtam a bakancslistás terveim közé azt a vágyamat, hogy szeretnék egy családiasabb, kevésbé zsúfolt adventi vásárba ellátogatni. A Dunakanyar minden évszakban csodaszép, így nagyszerű lehetőség a karácsony előtti bevásárlást összekötni egy frissítő kirándulással.

Beiratkozni egy fotótanfolyamra

Minden évben alig várom, hogy leessen az első hó, akkor különösen szép a táj. A természetfotózás az egyik kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik, a szabadban ugyanis mindig történik valami, ami érdekes és megismételhetetlen. Idén szeretnék komolyabban foglalkozni a témával, ezért arra gondoltam, itt a kiváló alkalom, hogy meglepjem magam karácsonyra egy fotósulival. Ez ráadásul ismerkedési lehetőségnek sem utolsó, hiszen az ilyen jellegű képzések hasonló érdeklődésű embereket vonzanak, vagyis már eleve megvan a közös hullámhossz.

Elkészíteni életem első karácsonyi grogját

A grog történetéhez számos legenda kapcsolódik. Ezt a melegítő rumos italt régen a tengerészek fogyasztották, de ma már sok országban elengedhetetlen kelléke a télnek. Rengetegféle módon elkészíthető (az internet tele van jobbnál jobb receptekkel), és a családom annyira szereti, hogy elhatároztam, idén megpróbálkozom vele otthon. Rá is bukkantam egy szuper gyümölcsös változatra, amihez a hozzávalókat (aszalt alma, aszalt sárgabarack, mazsola, fehér rum stb.) könnyedén be lehet szerezni.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek