Leszámolás a PMS-szel!

Úgy döntöttem, mától felveszem a kesztyűt. Nem hódolok be, nem sütöm le tovább a fejem asszonyi szelídséggel. Knockouttal kiütöm életem három betűs, piszok kis megrontóját: a PMS-t.

Premenstruációs szindróma... Elég komoly elnevezéssel illették az aljas pitiánert. De megérdemli, mert nagyon alapos. Ha valakit meglátogat, hipp-hopp kipakol a bőröndjéből, és a legváltozatosabb tünetekkel "ajándékozza" meg.

Velem eleinte visszafogott volt: kis rosszkedv, has szurka, némi soron kívül felfalt csoki szelet. Majd vérszemet kapott, egyre inkább éreztetve a hatalmát. Most már menstruáció előtt 8-10 nappal kopogtat. Olyan szédüléssel sújt néha, hogy a Woodstock-ban betépett tinik irigyelték volna, és olyan hányingerrel, mintha az iroda szőnyege egy Karib-tengeren úszó hajó padlója lenne. Szinte várom, mikor kiált fel valahonnan Jack kapitány, hogy "Vitorlákat felhúzni, koszos csürhe!"

Forrás: Shutterstock

A lelki egyensúlyom szeszélyes imbolygásra vált egyensúly helyett. Úgy érzem, nincs normális ruhám, gáz a hajam. Lehangol, ha nem süt a nap - vagy épp az, ha vakít... Melegem van, mint egy szegény jegesmedvének, akit kérdezés nélkül nyaralni vittek a Kanári-szigetekre.

A kezdeti "megkívántamegycsokit" érzés pedig napokig tartó "bármitfelfalnék" állapotba ment át. Olyannyira, hogy a férjem és a fiam bizalmatlanul méreget, ha meg akarom simogatni a tengeri malacot...

Szóval, betelt a pohár. Utánajártam néhány fogásnak, és felfegyverkeztem:

  • Például málnalevél teával, amit már néhány nappal a várható tünetek előtt inni kezdek.
  • Növelni fogom a nyers, enzimekben gazdag ételek fogyasztását, például betúrok napi két csomag bébispenótot. Ennyit simán megér, hogy a PMS ne tudjon szívózni velem!
    Forrás: Shutterstock
  • Ajánlott még a koffein csökkentése. Számomra ez a legnehezebb, de rendben. Megpróbálok nem kávéval vigasztalódni, ha jön a kis mocsok, és próbálkozik.
  • Rendszeres mozgás - pipa.
  • A gyakori levegőzés már nem annyira, be fogom iktatni, legalábbis azon leszek.

Egyelőre ennyi, de szívesen fogadok tanácsokat. Ti hogyan élitek túl a PMS napjait?

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shuttertsock

    Ezt olvastad már?