5+1 öltözködési tipp, hogy karcsúbbnak tűnj!

Egy heted van a napig, amikor végre randid lesz álmaid lovagjával? Vagy csak szeretnél jobban kinézni egy nagyon fontos interjún, de már nincs időd elkezdeni sem a "nagy fogyást"?

Először is, ne halogasd tovább a diétát és a mozgást! Hiszen igazi, hosszú távú megoldást csak ezek nyújthatnak a problémádra. De fel a fejjel! Van pár tippem, hogyan tudsz optikailag javítani a megjelenéseden!

1. Válassz olyan ruhát, ami passzol rád!

Közkeletű tévhit, hogy a nagydarab csajok csak bő ruhákat viselhetnek - de azokban én elefántnak érzem magam... Viszont az sem jó, ha túl szűk darabot választasz, mert akkor meg jön a "kötözött sonka feeling". Szóval, első szabály: olyan ruhát vásárolj, ami pont jó rád! Nem túl bő, de nem is feszül túlzottan, hanem lágyan átölel - anélkül, hogy szorítana.

Forrás: Shutterstock

2. Fordítsd hasznodra a színeket és formákat!

Nos, igen. Megint jön az örök klasszikus: a fekete a barátod. Nemcsak a fekete, hanem az összes sötétebb szín, mert ezeknek köszönhetően nem rajzolódik ki az összes apró vonalad, vagyis karcsúbbnak tűnsz. De ne dőlj rögtön kardodba, a sötétebb árnyalatokat bátran kombinálhatod harsányabb színekkel: például egy derekat hangsúlyozó övvel vagy egy szép magassarkúval, amitől hosszabbnak tűnik a lábad.

Minták tekintetében minden kerülendő, ami túl apró vagy túl nagy - jól látod, kihívás megtalálni azt, ami jól áll, de megéri. Itt is van persze örök jolly joker: az egyszínű ruhadarabok és a függőleges csíkok mindenkit karcsúsítanak, ezzel nem lőhetsz mellé.

3. Játssz a ruhád hosszával!

A ruhák hossza is igen sokat jelent optikailag: a blúzod, a szoknyád, a blézered vagy a nadrágod szabása nagyon sokat tud dobni az összhatáson. Éppen ezért érdemes ügyesen játszani a hosszúságokkal.

  • Ami tilos: a lábszár közepéig érő szoknya, a kapri nadrág, a túl hosszú sort. Ezek mind rossz helyen "vágnak el".
  • Ami a barátod: a földig, térdig vagy az éppen fölé érő, A-vonalú ruhák és szoknyák, valamint az egyenes szárú nadrágok.

4. Az anyag sem mindegy!

Az egyszerűbb anyagok, mint például a pamut, a farmer, a selyem és a gabardin nem kövérítenek. Más textilekhez - például a dzsörzé vagy a kasmír - érdemes egy leheletnyi spandexet is felvenni, mert úgy vékonyabbnak, formásabbnak tűnhetsz. Viszont módjával viselj olyan testesebb anyagokat, mint a kordbársony, a flanel, a szatén, a (mű)bőr vagy a taft!

Forrás: Shutterstock

5. A feltűnő kiegészítő a kulcs!

Válassz tulajdonképpen bármilyen feltűnő kiegészítőt: egy nagy, díszes órát, hatalmas fülbevalót, statement ékszereket! Ezek egyik előnye, hogy csillogásukkal elvonják a figyelmet a kényes részekről. Ráadásul, egy hosszú nyaklánc vagy fülbevaló optikailag keskenyebbé teszi a felsőtestedet/arcodat.

+1 Alakformáló fehérnemű

Ezt már a fürdőrucis cikkemnél is említettem - nem véletlen. Tudom, tudom, biztos neked is ajánlgatták már, hogy vegyél valami csoda anyagból készült alakformáló fehérneműt - de hidd el, hogy működik. Eleinte borítékolható, hogy kényelmetlen lesz. De egyrészt hozzá lehet szokni, másrészt pedig egy alkalmi ruha alatt nagyon jó szolgálatot tud tenni. ;)

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock