A Balaton ihlette Zoób Kati idei ruháit

Zoób Kati Balatonfüreden mutatta be eddigi legmerészebb és legtöbb arcú kollekcióját, a Metamorphozist, amelynek darabjain a stílusok és formák rafináltan keveredtek egymással.

Ezúttal azonban nem csak egy egyszerű show-t láthattunk: a közelgő vihar szele úgy érkezett, mintha a forgatókönyv előre megírt része lett volna. A környezet még drámaibbá változott, a ruhák pedig varázsütésre keltek életre a mesebeli parkban.

Forrás: Bézsenyi Zsolt

Sirályok, morajlás, víztükör

A Balaton kimeríthetetlen ihletforrás Kati számára, így nyáron megkezdett tematikáját folytatta, ám ezúttal a madár- és hullámmotívumok sötét alapra kerültek. Az alkalmi selyemruhákat - melyeken a magyar tenger jellegzetes kékeszöldjei vonultak fel - elég egy szőrmestólával és egy csinos, kis doboztáskával kiegészíteni.

Forrás: Bézsenyi Zsolt

Sakk-matt

A modern nő arra vágyik, hogy mindennapi viseletei praktikusak, elegánsak és kifinomultak legyenek. Ilyen például egy lenge miniruha hosszú csizmával vagy egy körszoknya laza felsővel. A klasszikus fekete-fehéren kívül a tökéletes munkahelyi szett főszereplője a mindig bevethető szürke tweed, amely az ezüstszálak játékának köszönhetően egy cseppet sem marad unalmas.

Forrás: Bézsenyi Zsolt

Öveket becsatolni!

Idén újra visszatér a derék hangsúlyozása, és ezzel együtt a látványos övek is szerepet kapnak. Egy oversize kabátot egy szempillantás alatt megbolondíthatsz csupán azzal, hogy rácsatolsz egy kívül hordott övet. A hideg hónapokat leheletfinom fehérekkel, illetve aranyló fényű kiegészítőkkel teheted még emelkedettebbé.

Forrás: Bézsenyi Zsolt

Táncoló karikák

Az egész kollekciót átfogó körmotívum vidám retró minták képében is megjelenik. Az ősz érett narancsai és olívái fenségesek némi bordóval és türkizzel megtoldva. A '70-es évekre emlékeztető minták kényeztetik a szemet, könnyedségüket hűvösebb napokon puha szőrmével és meleg gyapjúval tompíthatod.

Forrás: Bézsenyi Zsolt

A kényelmes klasszikus

A farmer sosem fog kimenni a divatból, ezek a középkék darabok pedig jócskán átírják a denimről eddig alkotott képed! Gondoltad volna, milyen csinos például egy ujjatlan ingruha képében, vagy culotte nadrágként, amely az utcai divat egyik legnagyobb slágere volt ebben az évben? A hétköznapokra szóló aktuális trendek így bújtathatóak luxuskivitelbe úgy, hogy közben sem a praktikumról, sem az eleganciáról nem kell lemondani.

Forrás: Bézsenyi Zsolt

Tradíció modern köntösben

Kati tudja a titkot, hogyan lehet látszólag egymással ellentétben álló divatelemeket harmonikusan közös nevezőre hozni, ezért működik nála egy báli ruha ugyanolyan jól egy vintage stílusú táskával, mint egy bőrdzsekivel. A fényes taftruhák a múlt értékeit élesztik újjá, míg a burjánzó természet zöldjeit élénk pink és narancs dobja fel.

Forrás: Bézsenyi Zsolt

Téli fagyi

Itt az idő eloszlatni a sztereotípiát, miszerint az ősz az avarszínekről, a tél pedig a sötét árnyalatokról szól! A szivárványszerű csíkok kavalkádja annyira derűs, hogy csak rájuk nézel, és máris megfeledkezel a latyakos, komor időről. A lenge, finoman libbenő selymek és organzák felforgatják a hosszú kabátok és dzsekik merev világát. Igazi ínyencség a szürkeségben!

Forrás: Bézsenyi Zsolt

Nektek melyik szett a kedvencetek? :)

Nyitókép: Berzsenyi Zsolt

    Ezt olvastad már?