magazin lusta recept meleg étel konyhatündér tojásos recept főzés
Gondolom, nem árulok le nagy titkot azzal, hogy nem vagyok egy szenvedélytől fűtött konyhatündér. Nem, én a nokedlit is készen veszem, tökéletesen elég beletennem a forró vízbe, már azt is szigorú főzésként élem meg. No de mit ehet egy ilyen konyha-lusta ember vacsorára, ha már unja a szendvicseket? Mutatom! Itt vannak a 15 perces receptek.

Saját tapasztalatból beszélek: a következő ételek melegek, ez biztos, és persze finomak is, már, ha kedveled a hozzávalókat. Szerintem lesz a 15 perces receptek között olyan, ami meghozza a kedvedet a rövid konyhaművészkedéshez.

15 perces receptek: ezt az is el tudja készíteni, aki nem szeret főzni
15 perces receptek: ezt az is el tudja készíteni, aki nem szeret főzni
Forrás: Shutterstock

15 perces receptek nem könyhatündéreknek

Mindent bele tojáslepény

Van otthon 2-3 tojás? Szuper! A felével már meg is vagy. Üsd és verd fel őket egy tálkába, majd tegyél bele bármit, amit a hűtőben találsz, és úgy érzed, kb. passzolna hozzá: felkockázott sajt, zöldség, felvágott, virsli, konzerv bármi, tonhal. Mehet bele némi só, bors, chili, fokhagyma is. És most jön a varázslat! A felforrósított olajos serpenyőbe csurgasd bele és hagyd úgy. Süsd úgy, mint a palacsintát, de ezt ne dobd fel a levegőbe, egy lapos műanyag „nagyeszközzel" fordíts rajta, amikor a teteje már nem túl folyós. Ne ijedj meg, ekkor egy kicsit meg fog duzzadni, de ettől lesz olyan érdekes az állaga. Tányérra téve késsel-villával mehet is a meleg vacsora – akinek úgy tetszik, egy kis kenyérfélével megspékelve -, de, ha nem érsz rá így enni, feltekerheted és harapva is elfogyaszthatod.

Pro tipp: A ketchup-mustár-majonéz váltogatásával, kombinálásával mindig más íz világot érhetsz el akár egy üres tojáslepény esetében is.

A tojás minden főzni nem tudó konyhájában kötelező
Forrás: Shutterstock

Rizses „mindig más ízű" egytálétel

Kezdj azzal, hogy nagyon forró vizet – a legjobb vízforralót használni – felteszel egy kisebb edényben vizet. A gyors rizs hamar kész van, és miután beengedted a forrásban lévő vízbe, nincs is vele egyéb dolgod, csak a végén kivenni. Imádom! Szóval bedobtad a rizst, közben mehet a kutakodás hasonló dolgok iránt, mint a tojáslepényhez. Ezzel a módszerrel remekül el lehet kerülni a pazarlást, a sokféle maradékot felhasználva pedig ígérem, távolról sem lesz egyoldalú a táplálkozásod. Tehát van mondjuk két szelet párizsid, ezt vágd fel csíkokra, meg valahonnan fél konzerv kukorica, és nini, ott még lapul egy tojás vagy netán egy kis üveg olivabogyó. Amikor kész a rizs, szedd ki a tasakból, öntsd vissza az edénybe, vedd takarékra, és folyamatos kevergetés mellett tegyél bele mindent, amit úgy ítéltél meg, hogy megkívántál. Sózd, borsozd, a végén mehet rá egy kis szójaszósz is – ezt érdemes beszerezni, mert az üres tészta is pikk-pakk szuper kaja lesz tőle, no meg némi hagymától. Tádám, kész is vagy a rizses egytálétellel!

Rizses egytálétel
Forrás: Shutterstock

Ugye, hogy nem is kell sokat vesződni, meg előre végiggondolt nagybevásárlást tartani, ha meleget szeretnél enni?

Nyitókép: Shutterstock.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a SHE Google News oldalán is!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.