Az éhség lenne a legrosszabb a diétában? Hát nekem biztosan nem!

Még tíz évvel ezelőtt is jókat mosolyogtam azokon, akik folyamatosan diétáztak, mégsem tudtak - legalábbis hosszú távon - egy grammot se veszíteni a súlyukból. Azt gondoltam, akaratgyengék, ráadásul el se kellene jutni az elhízásig, egyszerűen nem kell annyit zabálni és kész...

Aztán egyszer csak ott álltam én is a tükör előtt plusz 20 kilóval, úgyhogy neki kellett állnom bizonyítani, hogy én aztán pikpakk leadom a felesleget, és soha többet nem szedem vissza. Nem így történt.

A nagy fogyás még csak sikeres is volt, legalábbis a disznóbőrből sikerült kismalacgúnyába bújnom, de aztán szépen, lassan, ahogy nem figyeltem oda, máris jöttek vissza a kilók.  

Én tulajdonképpen imádom az egészségtelen dolgokat: ha tehetném, hónapokig ellennék májkrémes és vajas kiflin, mézes-gyümölcsös zabkásán, esténként zöld tea helyett roséfröccsöt kortyolgatnék és így tovább.

Tulajdonképpen mehetne könnyen is, ugyanis én simán elvagyok félnapokat kaja nélkül, éhes szinte soha nem vagyok, inkább csak ehetnékem van. Az azonban minden percben. Persze, nem azokra vágyom, amelyeket a diétám megengedne, így igazi kínszenvedés már a bevásárlólista írása is, a szupermarketben pedig egyenesen úgy érzem magamat, mintha kínoznának.

Forrás: Shutterstock

Az a nagy baj, hogy én egyszerűen mindent megunok, ami egészséges: a vadlazac láttán 2 hét után felfordul a gyomrom, a bébispenótot csukott szemmel eszem lassan, a sült húsokra ránézni sem bírok, a párolt zöldségből elegem van, a levesek egy ponton túl émelyítenek. Pedig tudom, jó és laktató ételek ezek, egy tojásos reggeli után (miközben túrós rétesről álmodozom) hosszú órákig nem vagyok éhes, energikus vagyok, jól bírom az edzéseket is... De!

Attól még, hogy a testem jobban érzi magát, a lelkem sír, semmi öröm nincs ezekben az étkezésekben.Szóval, bárki, bármit mond, a diétában nem az éhség a legrosszabb, hanem az unalom. Rettenetesen irigylem azokat, akik éveken keresztül képesek finomságok nélkül élni, így soha, de soha eszembe nem jut megirigyelni a karcsúságukat.

Persze, én se adom fel... megyek is a boltba, hátha a mai bevásárlásommal megváltom a világot, és sikerül valami diétás, egészséges, de még nem halálra unt kaját vennem.