Hogyan legyél jó nő? Ne akarj túlságosan szép lenni!

Evelin két képet tart a kezében. A bal kezében lévő kép még a szalagavató buli előtt készült. A képen fülig érő mosollyal pózolt, partyra kész állapotban. A ruha jól állt rajta, bár nem épp a legmenőbb cucc volt. A haján és a sminkjén látszott, hogy még akkor próbálgatta, hogy mi áll jól neki...

Szó mi szó, utólag visszatekintve kezdte érteni a szülei megjegyzéseit: a rúzs nem volt éppen a legelőnyösebb, és valóban, túl sok volt a hajlakk. Mégis, ahogy a képet nézte, a korábbi énje teljesen elbűvölte. Látszott, hogy milyen jó nőnek érezte magát a buli előtt, mennyire elégedett volt a kinézetével, és ez a hangulat szinte átsugárzott a képen.

Ezután a jobb kezében lévő képre pillantott. A kép egy hete készült egy barátnője szülinapján. Szintén party szettben, de néhány évvel idősebben. Nézte a képet: a haja szuper, hiszen elég drága fodrászhoz jár (már megteheti), a ruha rendkívül előnyös (mivel egy vagyon volt), a smink pedig, elragadó (mivel vagy egy órán át készült). Mindemellett a kisugárzás és az önbizalom a két képen összehasonlíthatatlan.

A mostani énje a tökéletesen megkomponált külső ellenére sem olyan sugárzó, könnyed és elbűvölő, mint a 18 éves énje. A jobb oldali képről egy feszengő nő tekint vissza, aki úgy pózol, hogy közben igyekszik a lehető legelőnyösebb oldalát mutatni, erőlködve, kínosan mosolyogva.

Forrás: Shutterstock

Mi lehet a baj?

Furcsa, hogy amikor a lehető „legtökéletesebb" az outfitje, akkor egy pasi sem jön a közelébe - de amikor mackónadrágban, szemüvegben, copfba fogott hajjal sompolyog le a sarki boltba, vagy kutyát sétáltat, beszólások és füttyök tömkelege fogadja. Talán amikor nem akar elbújni egy kinézet mögé - amit előnyösnek, de kényelmetlennek talál -, akkor jobban el tudja engedni magát. Ilyenkor ugyanis több figyelme marad a társaságra, az emberekre, a beszélgetésekre, és nem arra koncentrál, hogy elkenődött-e a szemfestéke vagy, hogy lelapult-e a haja.

Ha te is tapasztaltál már hasonlót, akkor érdemes kipróbálnod, hogy milyen visszajelzéseket, illetve több közeledést kapsz-e pasik részéről, ha nem a szokásos előkészületek után mész társaságba, hanem egy lazább, számodra kényelmesebb szettben. Természetesen nem arra kell gondolni, hogy kinyúlt pulcsiban és kitérdelt naciban menj és várd, hogy a felszabadult kisugárzásod mindenkit elbűvöljön. Nem is leszel felszabadult, ha slamposnak érzed magad. De lehet, hogy a fele annyira tökéletes kinézet is megteszi, ha cserébe jól érzed magad a bőrödben és önfeledten tudsz nevetni (mert nem arra gondolsz, hogy rúzsos lehet a fogad).

Nagyon fontos, hogy ne csak a divatnak megfelelő külsődet akard megtalálni, hanem az egyéniségednek megfelelő is. Sőt, elsősorban inkább az utóbbira törekedj. Lehet, félelmetesnek tűnik nem a divat után menni és egy kicsit kilógni a sorból, de annál nincs feltűnőbb és vonzóbb, ha valakin látszik, hogy klasszul érzi magát a bőrében, elfogadja önmagát. Ha még mindig kételkedsz, keress egy régi képet és tegyél egy próbát!

Vass Vanda

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek