terhesség nők kibeszélő tévhit menstruáció biológia női test
Időről időre szembejönnek velünk olyan történetek, melyek hallatán csak meredünk magunk elé és elhűlve rázzuk a fejünket: „Nem... nem lehetséges, hogy egy felnőtt ember ennyire együgyű legyen..." És mégis!

Őszintén szólva nem tudjuk, az alábbi rövid szösszenetek hímnemű főszereplői milyen szintű iskolai oktatásban részesültek, de élünk a gyanúperrel, hogy hiányoztak környezetismeret- és bioszórán. Az alanyok nevét megváltoztattuk, mert úgy véljük, mindenkinek így lesz a legjobb.

Helga (45): „A férjem korábban azt hitte, az intimbetétet nem az alsóneműre, hanem a testünkre ragasztjuk. Ebből kifolyólag abban a tudatban élt, hogy azért van rosszkedvünk, ha megjön, mert fáj, ahogy letépjük."

Timi (22): „Az exemnél töltöttem a hétvégét és hirtelen megjött, ráadásul semmi nem volt nálam. Épp készültünk bulizni, de én mondtam, hogy előtte muszáj elmennünk valahová tamponért vagy betétért. Erre megkérdezte, nem tudom-e gyorsan kinyomni magamból az egészet a vécén..."

Gréta (19): „Valahol olvastam, hogy egy amerikai képviselő kötelezővé akarta tenni a méhen kívüli terhességgel diagnosztizált nők számára, hogy visszaültessék az embriót a méhükbe. Mikor közölték vele, hogy ez kivitelezhetetlen, elismerte, hogy nem nagyon nézett utána a témának."

Niki (42): „Az előző férjem magából kikelve üvöltözött velem, amikor az első gyerekünket vártam és hánytam a reggeli rosszullét miatt, mert azt hitte, ki fogom hányni a magzatot is. Később, amikor beszélgettem erről az ismerőseimmel, egyikük mesélte, hogy hallott olyan pasiról, aki azt gondolta, a baba a gyomorban fejlődik és minden elfogyasztott étel a fejére esik."

Forrás: Shutterstock

Tamara (27): „Egy múzeumban önkénteskedtem, ahol az egyik 50-es férfikollégám meglepődött, mikor megtudta, hogy a nők kesztyű nélkül dolgozhatnak. Ő úgy tudta, annyira savas lesz a bőrünk menstruáció idején, hogy a szilárd tárgyakat is megkárosíthatja."

Kitti (30): „Az exem, aki ráadásul orvosi pályára készült, beoltott, hogy minek hisztizünk a menstruáció miatt, mikor tuti, hogy élvezzük, ahogy a tampon izgat odabent."

Léna (23): „Amikor a volt pasim elvette a szüzességemet, azt hitte, hazudtam az ártatlanságomról, mivel ő úgy gondolta, neki kell kifúrnia az egész hüvelybemenetet. A húszas évei eleján járt."

Zoé (31): „Egy barátnőm mesélte, hogy valakinek a férje abban a tévhitben élt, hogy a magzat az anya köldökén át lélegzi be a külvilág levegőjét, ezért mikor meglátta a feleségét kádban fürdeni, sokkot kapott, mert azt hitte, a gyerek megfulladt."

Jázmin (20): „Az egyik osztálytársammal egyszer összevesztünk, mert ő állította, hogy minden lánynak hó végén jön meg a menstruációja. Én közöltem, hogy ez nem igaz. Nem lehetett őt meggyőzni."

Petra (36): „Egy kollégám azt feltételezte, a nők csak hétvégén menstruálnak, mivel végig vécéközelben kell lenniük emiatt. Az egyik kolléganőm megszólalt: „Amúgy nekem most épp megvan." Látni kellett volna a pasi arcát..."

Ivett (47): „Nagyon korán jött meg, csak tízéves voltam. Apám nevelt, ezért megkértem, hogy vegyen nekem betétet. Leüvöltötte a fejemet, mert abban a tudatban élt, hogy csak a szexuálisan aktív lányok menstruálnak."

Barbara (25): „Az expasim azt képzelte, hogy mi határozzuk meg, mikor kezdődjön a menstruációnk. Megkérdezte, nem tudnám-e pont úgy időzíteni, hogy ne a születésnapjára essen..."

Találkoztál már olyan emberrel, aki ilyen szinten el volt tévedve a női testtel kapcsolatban?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.