betegség kibeszélő férfi rémálom
Egy egyszerű megfázásról van szó, mégis úgy érzi magát életed szerelme, mintha a világvége közeledne. Bárhogyan próbálsz neki segíteni, semmi nem jó, de persze az sem, ha nem teszel semmit. Igen, ilyen, ha egy férfi beteg és bizony, néha a világ összes türelme és kedvessége sem elég egy nőnek a túlélésére.

A nők mások...

Rengeteg esetben hallod, hogy bezzeg a férfiak, ők tudják, ők kibírják, ők megoldják. Természetesen, ezt számos esetben felesleges is tagadni, de azért vannak olyan területek, élethelyzetek, amelyeken a nők sokkal inkább helyt tudnak állni és panaszkodás, illetve nagyfokú szenvedés nélkül átvészelni, megoldani azt. Ilyenek például a betegségek. Sokszor halljuk azt a mondatot, hogy egy anya nem lehet beteg, hiszen őt nem lehet helyettesíteni, és ha akár egy fél napra is kiesik a mókuskerékből, a rendszer összeomlik. Én azt gondolom, hogy ez a legtöbb nő esetében így van, aki párkapcsolatban él, háztartást vezet és koordinálja a család hétköznapjait.

Mi, nők a fenti okokból kifolyólag nem igazán szoktunk ágynak esni, ha kicsit gyengének érezzük magunkat, még akkor sem, ha már komolyabb tünetek, láz, izomfájdalom, torokfájás gyötörnek bennünket. Úgy érezzük, hogy egyszerűen nem tehetjük meg, ehelyett úgy csinálunk, mintha semmi bajunk nem lenne, valahogy túléljük a napokat, elvégezzük a szokásos teendőket és lábon kihordjuk azt a fránya vírust.

Bezzeg a férfiak...

A férfiak esetében teljesen más a helyzet. Egy gyenge fejfájás vagy egy kis torokkaparás is kizökkenti őket a komfortzónájukból és teljesen kikészíti őket. Innentől indul be a „buli", ami rosszabb, mint a menstruációs napok, a front miatt kialakult migrén és egy valóságos cunamiként zuhan ránk, nőkre.
Kezdődik egy kósza üzenettel a munkahelyről, amelyben a tudtodra adja, hogy elkapott valami nyavalyát és nem elég, hogy fáj a torka, szerinte hőemelkedése is van. Te próbálod megnyugtatni, megkéred, hogy igyon egy forró teát és ha hazaér, majd kipiheni magát. Jön az újabb üzenet, hogy lángol a feje, biztos, hogy már 40 fokos láza van.

Mire hazaérsz, ő már otthon van, mivel nem bírt tovább a munkahelyén maradni. Persze, a gyógyszeres dobozt nem találta meg otthon, ezért csak egy csuromvizes törölközővel a fején fekszik a tévé előtt a kanapén. Nagyon örül, hogy hazaértél, mert így legalább van kinek elmondania, hogy mire van szüksége.

Főzzél neki teát, citrommal, mézzel, de ne legyen se túl forró, de langyos se, úgy a kettő között félúton. Keresd meg a lázmérőt és készíts elő lázcsillapítót, de ne azt, ami itthon van, mert az sosem használ, hanem valami hatékonyabbat és erősebbet.

Forrás: Shutterstock

Éhes is a kis beteg, nagyon jól esne neki egy húsleves, a tegnapi kaját már biztosan nem eszi meg, a szervezetének friss házi kosztra van szüksége. Veszel három nagy mély levegőt és megpróbálod higgadtan felfogni, hogy a nap hátralevő része rosszabb lesz, mint az elmúlt túlórákkal teli hónap.
Készíted a teát, de már sürget a lázmérővel. A tea túl forró, elégette a nyelvét...és túl citromos is lett. A lázmérő elromlott, azt mutatja, hogy nincs láza, pedig nagyon forró a homloka. Odamész, megnézed, melegnek sem mondanád. Nincs igazad, ő nagyon beteg és elege van abból, hogy még te is megkérdőjelezed.

Már nagyon éhes, várja a húslevest és persze jó lenne egy meleg pokróc is, hogy betakarózhasson. Ne azt a pirosat, az túl meleg, inkább a kéket, ami az emeleten van az ágytartóban a nyári ruhák alatt. Azt, amit még az anyukájától kapott. Persze, hogy azt.

Te persze, voltál olyan hülye, hogy szerda este nekiálltál a húslevesnek, ami éjfél előtt nem sokkal el is elkészült. Szólsz a kis betegnek, hogy a négy szendvics, az öt pohár forró tea, hat mandarin után, amit te gerezdekre szétszedve tálaltál neki egy kis műanyag tányérban, a kívánt húslevese is elkészült. Ő a legnagyobb nyugalommal közli, hogy most már nem kívánja, és inkább lefekszik aludni. Veszel egy nagy mély levegőt, legszívesebben a fejére borítanád a levesét, amivel órákon keresztül foglalkoztál, amellett, hogy teljesítetted a 456 kívánságát, amiből soha egyik sem volt megfelelően elkészítve, de nem teszed.

Te persze éhes vagy, egy pohár vizet nem ittál, mióta hazaértél.

De most végre, eljött a te időd, a ház ura ágyban van, végre bejutottál a fürdőszobába, ahol befekszel egy kád forró vízbe. Mikor beszállsz a kádba és éppen csuknád le a szemeidet, hangos kiabálást hallasz a hálószobából. Újabb kívánságkosár életed szerelmétől. Kiszállsz a kádból és miközben haladsz a hálószoba felé, imádkozol, hogy holnapra már kutya baja legyen...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.