Krumpli, répa, édesburgonya - neked melyik a kedvenced? Esetleg az édeskés, fás ízű cékla rajongója vagy? Ugyanilyen változatos csapat a hüvelyeseké is: zöldborsó, vöröslencse, sárgaborsó - mindegyikből készülhet egy nagy adag leves, amit már csak a család kedvenc feltétével kell megfejelni.
Ezt készítem a leggyakrabban, mert nagyon jól variálható recept. Kiválóan felmelegít, és a keleties ízvilágba kalauzol, ha gyömbérrel, kurkumával és római köménnyel készíted.
Vajjal, tejszínnel és szerecsendióval viszont pikáns, franciás fogássá teheted. Különösebb fűszerezés nélkül, pirított magokkal megszórva pedig a természetes ízei fognak rabul ejteni.
Hozzávalók 4 főre:
A cékla számomra a gyökerek királynője: megőrülök a színéért, az ízéért - és azért is, hogy ilyen sok arcát képes megmutatni. Készülhet belőle leves, főétel, savanyúság, ital vagy desszert - de most maradjunk az egyszerű céklalevesnél!
Hozzávalók 4 főre:
Általános iskolában a kedvenc fogásom volt a sárgaborsó főzelék - a menzás évek után viszont sok ember életéből teljesen eltűnik. Miért? Én ma is gyakran készítem telt, pikáns ízei, tápanyagtartalma és olcsósága miatt.
Hozzávalók 4 főre:
Nyitókép: Shutterstock
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.