Ennek bizonyítéka, hogy az elmúlt években a dél-amerikai avokádó ültetvényekkel együtt nőtt a quacamolefüggők száma. Ez mondjuk érthető. Az avokádó teremtésénél Isten is arra gondolt, hogy majd sóval, borssal és citromlével összetörve, tortillába pakolva lesz leginkább az emberiség hasznára. De az avokádó egy kreatív növény: nemcsak sósan ízesített krémként, hanem desszertekben is jól működik.
Ha most leesett az állad, akkor tudd, hogy az avokádó botanikailag gyümölcs, a 30%-a zsír, és az íze semleges. Tökéletes desszert alapanyag. Ráadásul a kakaó nagyon jól áll neki, ami nem is csoda, hiszen mindkét étel Dél-Amerikából származik. Ki tudja, lehet, hogy már a maják is kísérleteztek a két csodaszer párosával?
Most mutatok két egyszerű avokádós desszertet! Mindkettő cukor-, laktóz- és lisztmentes, de nem csak a család ételérzékeny tagjainak fog ízleni. Ismerkedj meg az avokádó édes és egészséges oldalával!
Avokádós-csokis pohárkrém / 2 adag
Egy konyhai aprítóba halmoztam a dolgokat, és beindítottam a pengét. Ha száraz, a datolya vízével lehet tovább krémesíteni. Ha kész, jót tesz neki pár óra pihentetés a hűtőben.
Avokádós nyers torta / 8 adag
Pár óra múlva már szelhető is ez a nyers és tartalmas torta. ;)
Nyitókép: Nyiri Zsuzsi saját képe
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.