„Hány pasival voltál előttem?” Füllentsünk vagy elő az igazsággal?

Olyan könnyedén szokott elhangzani ez a kérdés. Csak úgy lazán tesszük fel, mintha csak arról érdeklődnénk, mit reggeliztél ma, mintha amúgy annyira nem is számítana a válasz, csak hirtelen, véletlenül eszünkbe jutott. De valójában ez egy sunyi kérdés, és ez a laza hangnem csak álca, mert nagyon is érdekli a kérdezőt a válasz. De tényleg számít is?

A „hány pasival voltál eddig?" kérdés a legtöbb nő rémálma. Ilyenkor bevillan, ez tulajdonképpen nem egyenlő azzal, hogy „mennyire vagy ribanc"?
A szexpartnerek száma valahol mindenkit érdekel, minket is, hogy ő hány nővel feküdt már le, még ha tudjuk, nem biztos, hogy örülni fogunk a válasznak. Viszont a nagy kérdés inkább az, hogy ő mit fog szólni a mi válaszunkhoz. Vagy hogy egyáltalán kell-e erre válaszolni?

Sok nő azt gondolja, ha kiderül, hogy voltak egyéjszakás kalandjai, a pasija cédának tartja majd őt. Na de a legtöbbünknek becsúszik pár ilyen kaland két komoly kapcsolat között, ezt kár is lenne tagadni, és a férfiak sem hülyék.  

Ha túl keveset mondunk, prűdnek tűnhetünk, tapasztalatlannak. Valakit pont emiatt érint rosszul ez a kérdés, pedig valószínűleg egy párkapcsolatban több szexuális tapasztalatra teszünk szert az évek során, mint egy-egy (gyakran) alkoholmámoros egyéjszakás kalanddal. És van a másik véglet, amikor túl magasnak érezzük a mi féltve őrzött, titkos számunkat.

Egy nemzetközi felmérés szerint a nők átlagosan 7, a férfiak pedig a 6,4 partnerrel bújnak ágyba.

Meglepő, hogy a nőknél lett ez a szám nagyobb, és valljuk be, elég csekélykének is tűnik az eredmény. Főleg, ha a férfiakat nézzük, hiszen a legtöbb pasi 50, sőt 100 fölé lövi be a nők számát, akikkel ágyba bújt. Lehetséges, hogy túloznak, de azért a Tinder korában ez némelyiküknél egyáltalán nem biztos. De persze a felmérés esetében egy átlagról beszélünk.

Nyilván ennél a kérdésnél nagyon nem mindegy az életkor. Egészen más ha 20 éves korunkra van 25 strigula az ágyunk felett vagy 35 évesen.  

Sajnos hallottam már olyat hogy a nő őszintén elmondta a párjának, hogy mennyi férfival feküdt le előtte, csakhogy a pasi képtelen volt feldolgozni, hogy neki több partnere volt, és minden vita alkalmával a fejéhez vágta.

Forrás: Shutterstock

Akkor hazudnunk kellene a párunknak? Nem gondolom...

Ha valakit ez zavar, annak valószínűleg kisebbségi komplexusa van, és sajnos ez máshol is ki fog ütközni lépten nyomon, hiába füllentünk erről. Ha pedig egyszerűen egy férfi azt gondolja, hogy egy nő egy bizonyos szám felett könnyűvérű, és ez alapján ítéli meg, az már rég rossz. Túl kellene már lépni azon, hogy ha egy pasi minél több nővel volt, annál nagyobb mancsó, egy nő viszont annál nagyobb ribanc. Ez annyira idejétmúlt gondolkodás... 

Másrészt gondoljunk már bele, nem ettől a számtól lesz jó vagy rossz egy párkapcsolat, az annál komolyabb dolgokon múlik. Akkor miért számít?  

Ha egy nőnek ez a szám nagyobb a „kelleténél" annak biztosan megvolt az oka. Sokáig nem talált egy olyan férfit aki mellett lehorgonyozhat – valljuk be, ez mostanában nem könnyű feladat – vagy egyszerűen egy nagyobb csalódás után hosszabb ideig nem állt készen egy új szerelemre. Esetleg nem fért bele az életébe egy párkapcsolat.

Erre az időre mondjunk le a szexről?

Nyilván ez butaság, és nem utolsó sorban nem is feltétlen egészséges! Viszont valljuk be, a szexkapcsolatokra nem az a jellemző, hogy évekig tartanak, és kihúzzuk egy partnerrel az „ínséges időket". Ezek hamar ellaposodnak, megunhatjuk a másikat, mert nincsenek érzelmek, vagy épp ellenkezőleg, valaki többet kezd érezni, ami nem kölcsönös, ezért véget ér a dolog, és előbb utóbb jön a következő, majd a következő. Ha nincs párkapcsolatunk, miért lenne akkora bűn, hogy néha ágyba bújunk egy idegennel a buli hevében, vagy hogy két egyedülálló kolléga eltölt egy forró estét együtt, esetleg a Tinderen találunk erre játszópajtást?

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hány szexpartner fér bele – persze ügyelve a biztonságra! – az életébe, és nem kell emiatt szégyenkeznie. Ha egy férfinek ez számít, és ebből komolyabb következtetéseket von le, akkor ott baj van, és lesz is a kapcsolatotok során, akár füllentesz erről, akár nem.

Nyitókép: Shutterstock