Ki számít könnyűvérű nőnek - a csajok szerint?

"Könnyen kapható nők? Maradjunk annyiban, hogy szerintem sokkal több könnyen kapható férfi van, mint nő!" - Esett nekem az egyik barátnőm, miután elolvasta a legutóbbi cikkemet.

Ez arról szólt, hogy egy ismerősöm fogadásból hét nap alatt hét különböző nővel akart lefeküdni - amit amúgy sikeresen teljesített is. Ezek után kíváncsi lettem: vajon a többi csaj hogy áll a témához? Természetesen a neveket most is megváltoztattam.

- "Ilyen válaszokra számítottam a pasiktól" - jegyzi meg Andi barátnőm (30-as, párkapcsolatban él), ugyanakkor a hangjában nyoma sincs megvetésnek, sőt, vigyorog. - "Egyébként pont a napokban beszéltem erről a barátnőimmel. Az egyiknek majdnem megvan a századik partner. Ő úgy fogja fel, hogy számára ez szórakozás. Ki akarja hozni az életből a legtöbbet, amíg megteheti. Én pedig eddig azt gondoltam, hogy a magam pár kalandjával mekkora ribanc vagyok."

Hasonló gondolatokat fogalmaz meg Melinda (40 körüli, egyedülálló anyuka) is:-  "Azt hittem, könnyűvérű vagyok, de az az érzésem, hogy más fogalmaim voltak a dologról. Az viszont érdekes, hogy a MILF kategóriát egyik pasi sem említette. Amúgy meg elég hímsoviniszta és picit hedonista szemléletű ez a dolog, hogy hét nap alatt hét nő..."

- "Hazudik az a férfi, aki azt mondja, hogy nem örül annak, ha egy nőt erőfeszítés nélkül megkaphat" - idézi a 20-as évei elején járó Dóra az előző cikkemből Péter szavait. "Szerintem ez személyiségfüggő. Nem mindenkinek rögtön ez a célja. Van, akinek pont emiatt megy el a kedve az egésztől. Tudom, más a helyzet, ha csak egyszeri alkalomról van szó, de én ismerek olyan pasit, akit nem nagyon hoz lázba a vadászat, nem keres alkalmi szexet (és nem is keresett soha)."

- "Pedig az ismerkedés legjobb része, amikor nem tudod eldönteni az illetőről, hogy vajon vadász vagy préda típus" - csap le a témára Andi. "Szerintem ma már elszakadhatunk a társadalmi normáktól, miszerint ha egy nő több farkat fog, mint kilincset, akkor ócska fehérnép."

Forrás: Shutterstock

- "A férfiakat nem ítélik el soha, a nőket meg annál inkább" - háborog Dóra. "Ebben nincs logika. Ha én tűznék ki egy ilyen célt, hogy hét nap alatt hét pasi, már a fél világ elítélt volna. A nők biztosan, de a férfiak is."

Úgy látom, a lányok szerint talán az értékrenden múlik az egész. Azon, amit otthonról hoztunk, vagy éppen nem hoztunk... Ugyanakkor ez a kijelentés nem ítélet, mert nem feltétlenül arról van szó, hogy ez az életvitel elítélendő. Mindennek megvan a maga ideje és célja. Nemcsak a szórakozás, de egy frusztrált életszakasz előli menekülés is arra sarkallhatja az embert - legyen férfi vagy nő -, hogy felszínes kapcsolatokban lelje örömét.

Ha teszem azt, valaki azért megy el egy szórakozóhelyre, hogy felszedjen egy alkalmi partnert, jó eséllyel meg is találja a számítását. Ilyenkor nincsenek különösebb elvárásai sem. A baj akkor van, ha a hétköznapok során komoly szándékkal közeledik valaki felé, akiről aztán kiderül, hogy számára mindegy a személye, csak jussanak el az ágyig - minél előbb, annál jobb...

- "Tánc nélkül ne csodálkozzon az ember, ha igénytelen partnert talál!" - mondja mindig Csilla barátnőm. Szerinte kétféle nő létezik:-  "A ribanc, akinek mindegy, csak szex legyen. Ez kb. olyan pasit is talál... A másik táncol, és csak akkor bújik ágyba, ha a kiszemelt fél megfelel. Ehhez elsősorban vonzalom kell, másodsorban pedig a kritériumok kipipálása. Szerintem egy normális, igényes pasi napjainkban nem bújik ágyba akárkivel. Ahogy egy nő sem."

Na, de ki mondhatja meg a másiknak, hogy mi a helyes, és milyen alapon? Az alkohol, a dohányzás ugyanolyan szenvedélyek, mint amilyen a szex is lehet. Amíg nem ártunk másnak, amíg nem okozunk sebeket, a mi dolgunk, a mi életünk. Nem véletlenül hívják magánéletnek, ami két ember között történik. Andi szavaival élve: "Fogalmazzunk úgy, hogy az igazi hölgyek szerelmi életét a tánc, a játékosság és az izgalom homálya fedi."

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókiép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek