"Szemét parazita, de várom vissza, mert jó vele a sz*x..."

Talán te is megtapasztaltad már, milyen egy toxikus, ámde szexuálisan túlfűtött viszonyban élni olyasvalakivel, aki amellett, hogy földöntúli gyönyörökben részesít időről időre, a poklok poklába is rendszeresen kézen fogva kísér le.

Hasonló cipőben jár az a férfi, akitől a fenti idézet – mely egyébként szó szerint így hangzott: „Sz*r, szemét, parazita, de várom vissza, mert jó vele a szex." – származik: ő nem más, mint a magyar trashvideós közösség talán legtöbbet savazott alakja, Kiss Endre Farkas, alias SoDI.

SoDI élete egyik legnagyobb szerelmével kapcsolatban fogalmazta meg a fenti sort: Kaffka Mercédeszt – korábban Tibort – illették a megtisztelő szavak, aki egyébként 2021-ben az X-Faktorban is feltűnt táncos produkciójával.

A műsort sugárzó RTL Klub azonban ugyanakkora lendülettel határolódott el a hölgytől röviddel az őt felvonultató adást követően, mint amekkorával a zsűri három igennel továbbjuttatta őt az első fordulóban. Köszönhette mindezt annak, hogy a csatorna fejeseihez is eljutott az a felvétel, melyen ő látható, amint egykori élettársát, az agresszióra ugyancsak hajlamos Sz. Jutkát brutálisan bántalmazza.

Ez a viselkedés azonban nem tántorította el a rajongók körében többek között Púposnak, Gyagyásnak és Snecinek becézett vloggert, aki a mai napig odavan Merciért, még azok után is, hogy ő szintén jó párszor szerzett tőle nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket.

Ha mindez nem lett volna elég, SoDI – akinek egyébként szintén jó nagy adag vaj van a füle mögött párkapcsolati téren – azzal is megvádolta kedvesét, hogy hazudott neki, anyagilag kihasználta és meg is alázta őt több ízben, tehát ezek után felmerül a kérdés, hogy mi az istennyiláért akar még mindig vele maradni?

Nos, nekem ezzel kapcsolatban van egy teóriám, s ez nem más, mint a szerelem- és szexfüggőség, mely a kutatások szerint neurokémiai szinten nagyban hasonlít a különféle bódító anyagok fogyasztása során kialakuló addikcióra. Egy 2017-es tanulmány azt taglalta, hogy az emberi agy jutalmazó köre nagyjából azonos módon reagál a szexre és az orgazmusra, mint az eufórikus érzéseket kiváltó kábítószerekre.

Egy eget rengető, szenvedélyes nemi aktus elárasztja a véráramot dopaminnal, oxitocinnal és más, kellemes hatással bíró neurotranszmitterekkel, például szerotoninnal.

Forrás: Shutterstock

Ha ennek az erőteljes vegyületkoktélnak a hatásait egy bizonyos személyhez kapcsoljuk, ám ezzel egy időben nem gondoskodunk arról, hogy más tevékenységek során is boldogsághormonokhoz jussunk, egy idő után nemcsak mentális, hanem fizikai függőség is kialakulhat az illető iránt.

Valószínűleg SoDI is hasonló tapasztalatokat szerzett nemrég, mikor elmondása alapján Mercédesz jóvoltából majd' félperces elnyújtott orgazmusban részesült, mely élmény hatására még a rendszeres testi-lelki terrort is hajlandó volt elnézni „egyetlen cicájának". (Aki egyébként egyszer még arra sem volt rest, hogy élő adásban f*ngja le szíve választottját a trollok legnagyobb örömére.)

Lehet röhögni ezen a jobb sorsra érdemes úriemberen, de az nem változtat a tényen, miszerint valószínűleg az olvasók igen jelentős hányada hozzá hasonlóan átélte már a párkapcsolati bántalmazást valamilyen formában.

Én például soha nem hittem volna, hogy képes leszek olyan személyekkel viszonyt folytatni, akik minden lehetséges módon kinyilvánították, hogy nem vagyok több számukra puszta szórakozásnál, mégis sikerült ezt abszolválnom, hiába nem vagyok büszke minderre jó pár év, illetve hónap távlatából. Gyakorlatilag önként rázogattam a pofonfát – meg mást is – kizárólag azért, hogy rendszeresen megkapjam az áhított szexuális endorfinadagomat – meg mást is – ezektől az egyénektől.

Ebből az ördögi körforgásból végül úgy léptem ki, hogy az elért eredményeim és a különféle építő tapasztalataim hatására elkezdtem annyira értékelni magam, hogy már ne essek hanyatt az abszolút minimumtól, amit a toxikus partnereim hajlandóak voltak számomra biztosítani.

Ahogy ez a pillanat eljött, érdekes módon az élet azonnal elkezdett olyan személyeket felém sodorni, akik megbecsültek és akikkel emberileg sokkal jobban kijöttem, mint az elődeikkel. Mondanám, hogy mindenki Snecijének is hasonló eredményeket kívánok az önfejlesztés terén, de az általam eddig látottak alapján azt hiszem, én kevés leszek ehhez.

Nyitókép: Shutterstock