A kutyám az egyetlen, aki kócosan és morcosan is imád

Világ életemben nagy kutyás voltam. Apukám és anyukám kutyánk iránt érzett szerelme összeadódva 200%-ban jelentkezett bennem.

Mivel mindketten kutyabolondok voltak, nem volt nekik elég 1-2 házőrző. Mindjárt több tucatra volt szükség, törzskönyvvel, kennelnévvel annak rendje és módja szerint. Így hamarabb volt kutyám, mint testvérem, helyesebben én lettem a szüleim kutya gyerekeinek első húga.

Miután Budapestre költöztem, egyetlen dolog hiányzott csak a nyugodt vidéki életből: a kutyák. Tudtam, hogy előbb vagy utóbb, de összekötöm az életem egy tüneményes négylábúval.  

2 évvel ezelőtt valóra vált a kívánságom

Egy tavaszi napon hazalátogattam vidékre, ahol apukám több négylábúnak ad otthont, mint ahány ember az egész utcában él. Csodák csodájára éppen volt otthon egy alom eladósorba került west highland white terrier, ismert nevén westi. Amikor először megálltam a kennel mellett, azonnal tudtam, hogy itt az ideje, hogy legyen egy saját kutyám.

Az én Andy Westerson névre keresztelt kutya gyerekem alig 6 hetes volt, amikor egymásba szerettünk. Négyen voltak az alomban, és valahogy, amikor benyújtottam a kezem az apró fehér csöppségek közé ő volt az első, aki nyalogatni kezdte a kezem, és ugrálva jelét adta annak, hogy engem választott. Nem volt kérdés többé, hogy ettől a perctől kezdve összetartozunk.

Forrás: Shutterstock

Az első hetekben én is azt hittem, hogy az a gazdi vagyok, akinél maximálisan működni fog a kutya az ágyban márpedig nem alszik elv. Andy a második napon döntött úgy, hogy a kezemből az egyik párnára mászik, kényelembe helyezi magát az ágyamban, és olyan édesdeden zuhan mély álomba, amiből soha nem lenne szívem felébreszteni. Ezután úgy voltam vele, hogy felesleges minden erőfeszítés, a kiskutya sokkal cukibb annál, hogy haragudni tudnék rá bármiért. Mint utóbb megtudtam, ez egy tipikus fajtajelleg westiknél, az angyalbőrbe bújt kisördög bármilyen csínytevést tegyen is, cuki feje, és kérlelő hatalmas szemei teljesen megbabonáznak mindenkit. Olyannyira, hogy nem csak a haragom száll el tőle, hanem még jutalomfalatot is adok neki a semmiért.

Az elmúlt másfél évben két papucstól vettem búcsút, és egy porszívóhoz is szerelőt kellett hívni, miután egy ezredmásodperc alatt elrágta a kábelét. Ezzel teltek a fogzási hetek, amiből gyakorlatilag plusszal jöttem ki, hiszen a szerelő kiérkezéséig (néhány hét) vettem egy új porszívót, így most két ugyanolyan porszívóm van.. Biztos ami biztos.. A szobatisztaság könnyebben ment, mint a karikacsapás. Alig 5 hónapos volt, mikor egyik reggel közöltem vele, hogy nincs több kutya pelenka, mától csak kint pisilünk. (Persze többes számban, mintha én is csak kint végezhetném el a dolgom.) De egy biztos, megértette, sőt azóta soha egyetlen apró baleset sem történt a lakásban.

Andy március elején lesz 2 éves

Ki merem jelenteni, hogy sokkal több mindenre megtanított az elmúlt másfél év során, mint bárki más. Már most rengeteg olyan élmény köt minket össze, amiktől elválaszthatatlanok vagyunk. Ő az, aki naponta többször is ugyanolyan lelkesen hazavár. Akinek én vagyok az Alfa és az Omega, maga az Isten, akit úgy imád, ahogy van. Néha kialvatlanul, kócosan, idegbetegen, vagy full sminkben, hazaérve a fodrásztól, a legnagyobb sikereimnek örülve, vagy épp a legszomorúbb napomon, amikor csak sírni van kedvem. Nem emberi szavakkal beszél, de mindent elmond, és néha csak azzal fejezi ki a támogatását, hogy a lábamra teszi a kis fejét, vagy megnyalja a kézfejem. Sokkal több, mint a kutyám, hófehér tappancsos kis társam, aki nélkül nem lenne teljes az életem.

Nyitókép: Shutterstock