Szex az első randin? Miért ne?

Nagyanyáink az esküvőig vártak az első együttléttel, anyáink - ha addig nem is -, több hónapot biztosan. Manapság sokkal szabadabb életet élünk, ami annak is köszönhető, hogy az online társkeresők virágkorukat élik jelenleg. Sokan azonban még mindig konzervatívak azzal kapcsolatban, hogy szabad-e szexelni az első randin.

Miért tabu a szex az első randin?

Az én kamaszkoromban elő nem fordult olyan, hogy valaki lefeküdt a partnerével az első randin. Ha igen, akkor azt nagyon csúnyán megbélyegezték, olcsó cafkának titulálták. Jó, persze a legtöbben nem vártak hosszú hónapokat, de hetek bőven elteltek az első találkozó és az első közös szexuális légyott között. Pedig abban biztosan sokan egyetértünk, hogy a kémia nem egy elhanyagolandó tényező egy párkapcsolatban. Sokan azt mondják az érzelmek a legfontosabbak, de ha a kémia nem működik, akkor hosszútávon a kapcsolat sem lesz működőképes. Ezt kár is vitatni.

Van erre egyáltalán szabály?

Úgy beszélünk arról, hogy nem lehet az első randin szexelni, mintha ez egy szabály lenne, pedig sehol nincs kőbe vésve. Lehet arról beszélni, mit illik és mit nem, de ha az életben sok mindent az előbbi kérdés alapján döntünk el, akkor garantáltan lemaradunk a legjobb dolgokról. A legnagyobb hülyeség az alapján dönteni, hogy mások mit fognak majd gondolni rólunk. Teljesen mindegy, mert ez a te életed és egyedül csakis te érzed, hogy számodra hol a határ és mi az, ami még a komfortzónádon belül helyezkedik el.

Forrás: Shutterstock

Gondolj csak bele, találkozol valakivel, aki már az első pillanattól kezdve lenyűgöz téged. Jól érzed magad a társaságában, önmagad lehetsz mellette, sokat nevettek, tökéletesnek tűnik minden. Még egy finom csók is elcsattan, s közben a lábujjadtól kezdve egészen a fejed búbjáig bizseregni kezdesz és úgy érzed, még! Még többet akarsz belőle! Akarod ezt a férfit. Azt érzed rajta, hogy ő is hasonlóan érez. Utalásokat is tesz abba az irányba, hogy szívesen töltené veled az este további részét. Ha ez téged is felcsigáz, miért ne mondhatnál erre igent? Ha nem érzel külső nyomást, ha azt érzed, hogy szívesen lennél vele, akkor ne hagyd, hogy a társadalmi elvárás, az illik, nem illik elve vagy bárki más ebben megakadályozzon. Ha megteszed, mi változik? Kevesebb leszel ezáltal valaki szemében? Nem hiszem.

Mitől félünk valójában?

Sokan attól félnek, hogyha lefekszenek az aktuális randipartnerükkel, akkor a férfi azt fogja gondolni, hogy a nő nem vágyik komoly kapcsolatra, emiatt pedig, ha jó élményekkel távozik, akkor legközelebb már csak a szexet akarja és semmi mást. Szerintem, ha többről van szó, mint csupán szex, akkor azt általában mindkét fél érzi. Nem azon múlik a kapcsolat tartóssága, hogy mikor került sor az első szexuális egybefonódásra, hanem azon, mennyire sikerült a másikra hangolódni és itt nemcsak testi, hanem lelki értelemben is értem. Ha ez az összhang megvan, akkor tulajdonképpen mindegy, hogy az első vagy az ötödik randin feküdtetek le egymással. Sőt, talán még jobb is, ha minél hamarabb túlestek az első együttléten és kiderül, hogy valójában mennyire működik köztetek a kémia.

Nyitókép: Shutterstock