Szexről őszintén: Mennyi az annyi?

A nők sokszor aggódnak amiatt, hogy az elvárthoz képest vajon elegendő alkalommal bújnak-e ágyba a párjaikkal. Hajlamosak arra is, hogy más párokkal hasonlítják össze az együttléteik számát, ami, ha drasztikusan különbözik másokétól, akkor kétségbeesve omlanak össze, hogy valami nincs rendben a magánéletükkel.

Nők körében gyakran felmerül az a kérdés,ki és hányszor bújik ágyba a pasijával. Ilyenkor sokan kerülik a témát, mert félnek attól, ha kiderülnek a valódi számok, akkor arra is fény derül, hogy ez nem elegendő, ez a kapcsolat így halálra van ítélve. De egyáltalán van ilyen, hogy általánosan elegendő? Valóban másokhoz mérve kell belőni azt, hogy hányszor van kedvem lefeküdni a pasimmal egy héten? Na, ne már.

Szeretünk a barátnőimmel tabu témákat feszegetni, nemrég feljött a szex és annak gyakorisága a párkapcsolatban. Gondolkodás nélkül mindenki elárulta, hogy heti hány alkalommal van szex otthon. Elég vegyes volt a felhozatal. Szabina barátnőmék 12 év után kétnaponta összebújnak, történjék bármi, Rita barátnőmék viszont heti egy, kéthetente egy-két alkalommal. Zsuzsi a párjával pedig ezt egyáltalán nem tartja számon, elmondta, hogy volt rá példa, hogy két hétig nem történt semmi, majd az azt követő hét szinte minden napján szexeltek a pasijával. Én Zsuzsihoz hasonlóan nem kívánom mindig ugyanannyira a szexet, előfordult, hogy egy hétig eszembe se jutott, de előfordult olyan is, hogy heti több alkalommal együtt voltunk a párommal.

Ez tényleg akkor működik jól, ha nincsenek kőbe vésett számok és semmi nincs erőltetve.

Ahogyan nincs arra sem egy általános séma, milyen a legjobb pasi vagy legjobb nő, vagy mit jelent pontosan szerelmesnek, boldognak lenni, így arra sincs, hogy heti hány szexuális együttlét a normális egy párkapcsolatban. A saját szexuális életünket máséval összevetni, máshoz hasonlítani pedig a legnagyobb hülyeség a világon.

Forrás: Shutterstock

Gondoljunk csak bele! Ha neked a barna hajú, izmos pasik jönnek be, nekem meg a szőke hajú, magas vékony srácok, attól te vagy én nem vagyunk se jobbak, se rosszabbak a másiknál. Ez nem jelenti azt, hogy neked vagy nekem rossz lenne az ízlésem. Ez azt jelenti, hogy mások vagyunk, mások a szokásaink, mások az igényeink. Ez a hálószobában is ugyanúgy érvényes. Van, aki számára a testi vágyak kielégítése a legfontosabb egy párkapcsolatban és van, aki a mély beszélgetésben, ölelkezésben találja meg a legnagyobb vigaszt és nyugalmat.

Ha a barátnőd és a pasija heti 5 alkalommal bújik ágyba, te és a párod pedig csupán hetente egy alkalommal, nem jelenti azt, hogy a ti kapcsolatotokkal probléma lenne. Ha ez a szám neked és a párodnak ideális, a heti egy összebújás kielégít mindkettőtöket és egyikőtök sem vágyik másra, többre vagy kevesebbre, akkor teljesen felesleges összehasonlítani ezt bárki más szokásaival.

Sőt, ebben az egészben pont ez a szép! Ahányan vagyunk, annyiféleképpen szeretnénk élni az életünket, ami akkor a legcsodásabb, amikor hasonló a hasonlóval kapcsolódik. Ha ez megtörténik, akkor nincs értelme túlagyalni a dolgokat. Szexeljetek annyit és szeressétek egymást úgy, ahogy nektek jól esik! Ha pedig bárki elégedetlen, ne féljetek nyitni és kommunikálni a másikkal.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek