stressz kibeszélő karácsony
Mindenki karácsonyi lázban ég, boldog-boldogtalan arról beszél, mitől lesz szép, békés az ünnep. De ide a rozsdás bökőt, hogy van, aki inkább azt szeretné, hogy már vége legyen!

Szerintem vagyunk jó néhányan, akik az évek során professzionális szintre emelték a "Hogy csesszem el minél jobban a karácsonyt?" című projektet. Íme, egy-két jó tipp haladóknak:

1. Halogasd minél tovább az ajándékvásárlást!

Ha azt akarod, hogy idegrángással fűszerezett karácsonyi nagybevásárlás/ajándékkészítés koronázza meg advent utolsó hetét, fontolgasd az utolsó utáni pillanatig, hogy Béla bácsinak sálat kötsz-e, vagy veszel neki egy pepita nyakkendőt! Ugyanez vonatkozik a nagyi szappanjára, Julika alvóbabájára és Pistike kirakós játékára is.

Forrás: Shutterstock

2. Szerezz be minél több olyan ajándékot, ami csak neked tetszik!

Fokozhatod a helyzetet azzal, hogy elképzeled, te minek örülnél annak a helyében, akinek szánod az ajándékot. És akinek persze totál más az ízlése, mint neked. Képzel magad elé, ahogy átadod a bátyádnak a kilencvenhatodik nyakkendőjét, ami ráadásul püspöklila, mert az trendi. Amit ő magára erőltetett, kínos mosollyal vesz át, és ugyanezzel a lendülettel tesz be este a legalsó fiókja legeslegmélyére.

3. Tervezd hetekig a karácsonyi menüsort - minél bonyolultabb, annál jobb!

Nehogy már rántott hallal is beérjük szenteste! Minimum borhableves legyen gorgonzolás rozskrutonnal, amit fehérmorzsában sült harcsafalatok követnek zöldséges rizspiláffal és tartármártással. Mindezt koronázd meg marcipános trüffelgolyóval! Ja, és isten ments, hogy egyszer az életben étteremből rendelj! Az mennyire snassz! Mit gondolna az anyós?! Sokkal jobb, ha 24-én este lihegve és olyan színű fejjel rogysz le az ünnepi asztalhoz, hogy a krumpli salátában a lilahagyma is megirigyelné.

4. December 24-én délelőtt még iktass be egy nagytakarítást!

Nincs karácsony... Kevin nélkül sem, de még fontosabb a csilli-villi lakás! Az evidens, hogy a poloskának seggre kell esnie a küszöbön, az ablakon pedig még három házzal odébb is lássanak át. Elvárás az is, hogy szinte a járólapról lehessen elfogyasztani a karácsonyi vacsorát. Na persze mindezt frissen, üdén, halsütés előtt zavard le! Ha 22-én takarítasz, két nap alatt simán odaköltözik három pók a sarokba.

5. Tervezd el kínos részletességgel, ki mit fog csinálni szenteste!

Erősen koncentrálj a mesekönyvben látott képre, ahol Lalika apuci ölében üldögélve mesekönyvet nézeget, miközben anya átszellemülten mosolyogva rendezgeti az új kefével Katika aranyszőke haját! Bodri kutyus a leterített állatszőrön piheg. A háttérben ropog a tűz a kandallóban. Aztán rád zuhan a való világ, amikor a lányod ajándékbontogatás után felvonul a szobájába, hogy végre beszéljen mobilon a barátjával, a fiad pedig kínosan feszengve kérdezi meg, hogy kicsit Minecraftozhat-e...

Forrás: Shutterstock

6. Hívd meg karácsonyi ebédre az egész pereputtyot!

Bűnt követ el, aki nem invitálja meg karácsony valamelyik napjára az egész rokonságot! Elvárás, hogy a nagynéni, akit egyébként évente egyszer látogattok meg, ott üljön a jobbodon. Mindjárt anyós mellett. Nem baj, ha fáj a fejed, és lóg a beled, mert az ötfogásos vacsi mindenért kárpótol (ja a többieket). Majd kipihened, ha téged hívnak meg. 30 év múlva, a saját menyed. Ha lesz...

Aki ezt a hat pontot sikeresen betartja, az garantálja a mesterien pocsék karácsonyt, nemcsak magának, de az egész szeretett családjának is! (Ennél) Boldog(abb) ünnepeket kívánok!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.