magány kibeszélő karácsony egyedül
Karácsonyi nagybevásárlás, bejgli illat, Reszkessetek, betörők a TV-ben, Last Christmas a rádióban... engem pedig elfog a sajátos, meghitt hangulat, eszembe jutnak a korábbi karácsonyozások, és a lényeg: nem szeretnék egyedül lenni! Ezt egész egyszerűen közösen kell ünnepelni!

Egyedül nem tűnik akkora mókának ez a pár nap: bevásárolok a plázában, egyedül a tömegben, hazamegyek, feldíszítem a fát, aztán miután kigyönyörködtem magam benne, már csak kerülgetem vízkeresztig. Aztán olvasok, filmet nézek, bezabálok a bejgliből, és álomba sírom magam - akarom mondani álomra hajtom a fejemet. Másnap felkelek, próbálok rátalálni önmagamra az üres lakásban, lézengek, zenét hallgatok, közösségi médiát pörgetek, bámulom a falat, hallgatom a szomszédok neszeit. Esetleg sétálok egyet, chatelek a haverokkal, aztán este újabb bejgli- és filmdara, majd alvás. Nem tűnik túl izgalmasnak...

No, de ezzel szemben ott van az a verzió, hogy mindezt a családdal élem át! Mindjárt más fekvése van a dolognak, nagymama-nagypapa-anyu-apu-gyerekek, mindenkinek megvan a maga szerepe, mindenki egy olajozott fogaskerék a hatalmas gépezetben, ami vidáman, karácsonyi dalokat dúdolva teszi a dolgát.

A lényeg pedig most jön: ha a szerelmemmel karácsonyozhatok!Egymást támogatva, vállvetve átküzdjük magunkat a tömegeken, levadásszuk az ajándékokat a szülőknek, kiválasztjuk a számunkra tökéletes fát, amit aztán jól fel is díszítünk, sütünk-főzünk, ajándékozunk, majd egymás karjaiban megpihenve egy bugyuta, de kedves filmet nézve bealszunk – na ezt nevezem én igazi karácsonynak! Együtt pedig nem ér véget december 26-tal az ünnepi hangulat, a karácsony és szilveszter közötti időszakot aktív pihenéssel töltve felkészülünk az őrületes újévi mulatságra, ami természetesen házibuli lesz a pajtásokkal. Január elsején és másodikán még megpihenünk, aztán harmadikától jöhet a munka. Ugye milyen jól hangzik ez az egész?

Forrás: Shutterstock

Talán mindez túl szép is ahhoz, hogy igaz legyen: mindezt úgy gondolom, hogy a párommal most állunk az első közös karácsony előtt. Lehet, hogy 30 év házasság után már nem lesz ilyen rózsaszín köd előttem (csak tréfálok drágám!), és kifejezetten zavarni fognak az após anekdótái, esetleg a karácsonyi rohanásban türelmetlenebb leszek a kelleténél. De nézzük a jó oldalát: akkor legalább írhatok majd egy kontra-férfivéleményt - Egyedül akarok lenni az ünnepek alatt!

No, de a viccet félretéve: valljuk be, sz*r egyedül tölteni az ünnepeket. Lehet, hogy van kivétel, aki tényleg befelé szeret fordulni ilyenkor, és így is meg tudja élni az ünnep minden pillanatát, de valószínűleg ők vannak kevesebben. Éppen ezért ne zárkózzunk el a családdal való karácsonyozás elől, ki tudja meddig tölthetjük még velük az időt. Ha pedig van olyan mázlink, hogy már rátaláltunk az igazira, minden adott egy vidám és meghitt ünnepléshez.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.