"Egy hétig ki se mozdultam a lakásból, nem fürödtem" - Így vészelik át a pasik a szakítást

szakítás kibeszélő pasik
Egy párkapcsolat vége azt a felet is megviseli, aki kimondta az utolsó szót, tehát aki lényegében meghozta a különválás döntését. A szakítás ugyanakkor a nőketés a férfiakat is épp úgy megviseli. Lehet, hogy azt hitted, a pasik egy görbe estével túl is vannak mindenen, de ez távolról sincs így.

Még mindig sok férfi kapta azt a fajta neveltetést, hogy az érzéseiket el kell rejteniük, de szerencsére egyre kevesebben tartják ehhez az igazán lélekromboló szokáshoz magukat. A pasik is sírnak, nekik is fáj, és bizony vannak, akik épp úgy a bonbonos dobozért nyúlnak, mint mi nők, csak ők extra húsos pizzának hívják.

Megkérdeztem három férfi ismerősömet, akik az elmúlt két évben szakítottak, hogy miként vészelték át.

„Már harmadik éve voltam együtt a barátnőmmel, de éreztem, hogy nem ő lesz a feleségem. Furcsán éltük meg az utolsó pár hónapot, ő szeretett volna összeköltözni, de én egyre inkább azt éreztem, szakítani akarok. Végül elmondtam neki és elváltak útjaink. Bevallom, először hatalmas megkönnyebbülést éreztem, de hiába hívtak a haverok, nem volt kedvem bulizni menni. Közel három évig az életem része volt, és bár én akartam szakítani, a hiánya mégis megviselt. Azt hiszem, ezt hívják kisgyásznak. Összeszedtem minden közös emléktárgyunkat és egy dobozban a szekrény tetejére tettem. Nem kezdtem el egyből ismerkedni, le akartam zárni a dolgot teljesen, mielőtt új fejezetet nyitok. Ez pár hét alatt meg is történt" – Kornél (29)

Forrás: Shutterstock

„Éreztem persze, hogy inog a léc, de nem hittem, hogy olyan nagy a baj, hogy egyszerűen szakít velem. Nem voltunk együtt hosszú ideig, de nagyon szerelmes voltam, és teljesen kikészültem, amikor azt mondta, vége, ennyi volt. Hazaérve leültem a kanapéra, felemeltem a telefont, rendeltem két extra húsos pizzát és négy sört, és egész este filmeket néztem. A munkahelyemen másnap beteget jelentettem, egy hétig ki se mozdultam a lakásból, nem fürödtem, csak rendeltem a pizzákat, és filmeztem meg aludtam. Végül a legjobb barátom átjött, és mondta, hogy ez így nem mehet tovább. Sokat beszélgettünk, végül ez segített, de utána még hónapokig nem tudtam nőre nézni" – Sanyi (32)

"Velem többször szakítottak már, és hát én mindegyik esetben kábé ugyanúgy reagáltam. Elmentem bulizni, felszedtem egy csajt, és a többit nem részletezném. Kutyaharapást szőrével.Felmentem hát a Tinderre, és elkezdtem pár lánnyal flörtölgetni. Bevallom, ez bejött, úgy éreztem jó vagyok pasiként, önbizalmat adott, és segített felejteni is. Ami a dolog pikantériája, hogy az egyik lány most a barátnőm" – Ágoston (27)

Nyitókép: Shutterstock.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.