újrakezdés kibeszélő lehetőség változtass ragaszkodás
Azt már kisiskolás korunkban megtanultuk, hogy az anyag nem vész el, csak átalakul. De akkor miért olyan nehéz tudatosítani, hogy vannak dolgok, amiket el kell engedni, hogy továbbléphessünk?

Tudom, a befektetett energia, az idő, az emlékek mind olyan szoros kapcsok, amikhez annyira ragaszkodunk, mint csecsemő a cumijához. Nem is lenne ezzel baj - egy bizonyos ideig. De egyszer a babának is le kell szokni a cumisüvegről. Na és akkor mi történik?

Van egy vállalkozásod, ami már évek óta nem termel profitot? A partnered, akivel már annyira elhidegültetek egymástól, hogy még a hűtőszekrényben is nagyobb forróságot érzel, mint a karjai között? Vagy a karriered tök jól fizet, komfortos és a szüleid is büszkék rád, csak éppen te nem érzed magadénak?

Na, pontosan ezeknél a helyzeteknél kell úgy kiszakítani a cumisüveget annak a babának a szájából, hogy még a tejfogai is vele együtt hulljanak. Mert bizony megesik, hogy a legjobb módja a továbblépésnek, ha hátralépünk.

Nem azt mondom, hogy ne javítsd meg, ha lehet. Azt sem tanácsolom, hogy őrült módjára ugrabugrálj jobbra-balra az első aprócska problémánál. Egyszerűen csak ne félj a változástól, még akkor sem, ha az pusztítással jár! Mert hidd el: nem olyan borzasztó ez a szó, mint amennyire annak hangzik.

Forrás: Shutterstock

De most komolyan. Szerinted főbenjáró bűnt követ el valaki, ha kilép egy több éve tartó kapcsolatból, mert az utóbbi időben a párja megváltozott, és a vodkás üveg kíséretében élő bokszmeccseket rendez otthon a családdal?

Valóban gyáva az, aki képes erőt venni magán, és belekezdeni valami teljesen új dologba, csak mert rájött, hogy videotékát üzemeltetni már nem biznisz? Én nem hinném.

De ne érts félre! Nem azt mondom, hogy add fel az álmaid!

Ha te minden reggel fülig érő mosollyal, és olyan motiváltan szaladsz be a cukrászdádba, mint egy csataló, akkor nem biztos, hogy baj, ha éppen nem profitálsz annyit, amennyit a szomszéd kávézó. (Persze akkor is el kell gondolkodnod azon, hogy valamit talán változtatnod kéne.)

Egyszerűen csak vedd észre a lehetőségeid és ne félj:

  • Nemet mondani
  • Kiszállni
  • Visszalépni
  • Feladni
  • Befejezni

Ha még mindig úgy gondolod, hogy ilyet csak egy vesztes csinál, csak nyugodtan. De vigyázz! Megesik, hogy valaki annyira erősen küzd a veszteség illúziója ellen, hogy egész életében a félelmeivel küzdve tolja magát egyre távolabb az igazi győzelemtől.

Az ilyen embernek pedig már csak egy kérdést kell megválaszolnia magában: Tényleg így akarod leélni az életed?

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.