Férfivélemény: Nyílt kapcsolat? Na még mit nem!

Miért nem szerethet egy férfi több nőt egyszerre?! – érkezik a talán nem is annyira költői kérdés egy jóbarátomtól. Hát azért drága pajtásom, mert ha többet is szeretsz, akkor egyet sem szeretsz igazán! – válaszolom, és magam is meglepődök, milyen coelho-i magasságokba süllyedtem. Mindazonáltal vállalom a véleményemet.

Miért akarna valaki mással is lenni, mint a szerelmével? Az én fejemben - ahol csak jó és rossz, fekete és fehér létezik, színátmenet nélkül – rendkívül egyszerű a képlet: ha szeretek valakit, akkor nem akarok más nővel lenni. Ha ő is szeret engem, akkor ne akarjon más férfival lenni. Ennyi, se több, se kevesebb.

Hiszen miért akarnék mással lenni, miközben vele vagyok?

Valószínűleg azért, mert van olyan, amit nem kapok meg tőle, de vágyom rá. Ebben az esetben viszont szakítani kell, ha nem történik változás, és keresni azt, akivel teljesen boldog lehetek, nem pedig erre is, meg arra is tartani valakit, mert az nemcsak magammal, hanem a másikkal is kitolás. Időhúzás, ami alatt ő is és én is rátalálhatnánk az igazira, ahelyett, hogy egymással szüttyögünk (és közben másokat is bevonunk...)

És ugyanez igaz fordítva is. Tehát, ha tőlem nem kap meg valamit, és nem is tudom megadni neki, akkor ne maradjon velem, és mellettem tartson még valakit, hanem búcsúzzunk el egymástól, és találja meg ő is meg én is azt, akit nekünk teremtettek. Elképzelni sem tudok olyan forgatókönyvet, ahol belemennék egy nyílt kapcsolatba, pedig elég élénk fantáziám van.

Hogyisne! Amíg én otthon ülök, azon agyaljak, vajon épp mit csinálnak a másik pasival... hát nem, köszönöm, nekem ebből elég volt, amíg plátói szerelmeim voltak a gimiben! És visszafelé sem tudnám vele ezt tenni, hogy én mással vagyok, ő meg otthon vár... Nem is értem, hogy aki tud nyílt kapcsolatban élni, az hogy csinálja. De bevallom, nem is akarom érteni.

Forrás: Shutterstock

A Tisztességtelen ajánlat megvan, amiben Robert Redford 1 millió dollárt ajánl fel Demi Moore-nak egy éjszakáért cserébe? A dolog szépséghibája csak annyi, hogy Deminek van egy férje (Woody Harrelson)... Nem szeretném elspoilerezni a filmet, de aki még nem látta, az mindenképp pótolja, mert bizony mondom néktek, remekül bemutatja mostani témánk lelki aspektusait.

Egy szó mint száz: én biztosan nem élnék nyílt kapcsolatban, mert nem látnám az értelmét. Ha skalpokat akarok gyűjteni, akkor inkább még nem kötelezem el magam, de nem tartok egy barátnő mellett ágyasokat... És ugyanezt várom el fordítva is, én nem egy akarok lenni a sok közül, hanem Az Egy. Jóban-rosszban, együtt, ketten.

Szóval tényleg érthetetlen számomra a nyílt kapcsolat, mint jelenség, egyetlen egy dolgot tudok elképzelni: mindenkinek mást jelent a szerelem. Nekem azt jelenti, hogy egy emberrel osztom meg az életemet, és feltétel nélkül szeretem. Másnak lehet, hogy mást jelent, és ebbe belefér az, hogy ő többfelé osztja meg az életét. De akkor az már nem szerelem – az én felfogásomban, de ettől az övében még lehet, hogy az! Kacifántos, igaz?

Úgyhogy módosítanám is a jóbarátom kérdésére adott válaszomat: Drága pajtásom, ha te tudsz több nőt is szeretni egyszerre, és ez nem zavarja őket, meg téged sem, ha melletted ők is több férfit szeretnek, akkor hajrá! Ja, hogy az úgy már talán nem járja...

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek