szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat kompromisszum boldogtalanság Szigeti Anna boldogság
A markáns, odaadó férfi nemes bokrokon és csak ritkán terem. És legtöbbször - azaz szinte soha - nem becsüljük meg.

Nem összekeverendő a rosszfiúval. A rosszfiú sosem fog mindent beleadni, főleg nem egyfelé koncentrálva. Ő mindenhova csepegtet magából egy kicsit, és ott táborozik le, ahol először kihajt a munkája gyümölcse. Nem ő választ, nem ő dönt, csak sodródik a lehetőségek tengerében. Ezért nevezik csak fiúnak és nem férfinak.

Azt, akire most én gondolok, nevezzük markáns férfinak! Aki teljes mellszélességgel kiáll melletted, érted. De nemcsak ajnározni tud, hanem tükröt tartani eléd, ha kell. És ha éppen nem a retorika mestere, akkor olykor büdös paraszt módjára mondja el, amit gondol. Rólad, a világról, vagy akár a sarki hentesről. Elmondja, robban párat, hurrikánként söpörnek végig rajtad a szavai, aztán lenyugszik. Persze egy bizonyos határt sosem lép át, hiába az őszinte érzelmek és hevesek indulatok, hiszen nem bántani akar, hanem segíteni téged.

Elmondja, megtisztel, nem tartja bent a véleményét. Kiadja, odaadja, megadja, és sosem hagy cserben. Ahhoz már nagyon sok kell neki. Megjegyzem, a markáns nő is ilyen - az egyenes gerinc és a határozott őszinteség nem a nemeken múlik.

Ha úgy érzed, egy igazi - és tényleg nem közhelyesen, hanem valódi - férfival találkozol, akkor annak, de tényleg csak annak az egynek engedj meg egy kicsit többet, mint másoknak! Ha érzed, hogy szeret, és ami a legfontosabb, viszont szereted, akkor engedd el az egót, a szabályokat, a jól bevált szokásokat! Tanulj meg felülemelkedni olyan apróságokon, amik miatt korábban vitába szálltál - csak hogy igazad lehessen.

Egyszerűen csak hagyd rá, ha tombol, és hallgass - még ha beledöglesz is. Mert az igazán szerető, törődő férfi megérdemli. Ő az a nagyon ritka egyed, aki csak úgy sosem hagy el, és ő az, aki soha nem csal meg. Mert szikla szilárdul biztos abban, hogy csak te létezel a számára és senki más.

Forrás: Shutterstock

Én elengedtem egy ilyet, mert van úgy, hogy nincs más választás. Ezért én magyarázhatok nagy mellénnyel, a hiányától fulladozva, hogy kérlek, te ne engedd el, ha megismersz egy ilyen pasit. Valahogy legyél türelmesebb akkor is, amikor a legnehezebb és a világ összes igazsága nálad van. Hangsúlyozom: egyetlen valaki lehet csak, aki megérdemelheti ezt.

Az én sztorim visszafordíthatatlan. Csak egy ilyen férfi után tud ennyire tátongani az űr, amit maga után hagyott. Csak most veszem észre, hogy azt a figyelmet, azt a beleállást, azt a rendíthetetlen hűséget csak egyvalaki tudja megadni. Ezerből egy, ha kicsit kevésbé vagyok szigorú.

Találhatsz finomabb stílusút, amorózót, csillagokat leígérőt és akár le is hozót; különlegeset, lelkedet megértőt, spirituálist, hiperintelligenst, stílusikont, virágot hozót... De az nem pótolhatja az igazi férfi figyelmét. Soha.

Ő az az egy, akinek te vagy a világ közepe is, ha éppen tombol. Ő az, aki 20 év múlva is ugyanúgy fog rád nézni. Senki, de senki más. A tűz örökké lobog benne, és a tiédet is lobogtatja. Ha megtapasztalod, utána holtodig ezt az érzést fogod keresni. De sosem találhatod meg újra. Ezért ne engedd el! Inkább vele szenvedj néha, mint nélküle örökre! Nincs más választás.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.