Új évszak, új ruhák, új élet!

Sosem értettem azokat az embereket, akik reggel csak leveszik a polcról a legfelső pulóvert és a soron következő nadrágot. 

Majd úgy tesznek mint, aki jól végezte dolgát, hangulattól és a hét napjaitól függetlenül felöltözve emberek közé merészkednek és egy cseppet sem teszi őket frusztrálttá, hogy a zokni hossza és színe egyáltalán nem passzol a nadrággal és a cipővel. A színtípusokról, kiegészítőkről nem is beszélve.

Nálam minden évszakban eljön a szinte teljes ruhatár csere. Természetesen az addig beszerzett és büszkén viselt darabokat sem dobom ki, csak kicsit hátrébb kerülnek a hatalmas gardrób gyomrában.

A téli, vastag kötött pulcsik, és ugyan tökéletesen divatos, de mégis bélelt kabátok után elérkezett a ballonkabátok, a bomber és bőrdzsekik ideje. Ezek az alapdarabok szinte minden nő gardróbjában ott lapulnak ezért nem is húznám ezzel az időt. Inkább azt szeretném megmutatni, hogy melyek az idei év tavaszának kihagyhatatlan, must have darabjai.

A megunhatatlan és mindig jó választás, azaz a farmer

Ha csak egy kapszula kollekciót vihetnék magammal egy lakatlan szigetre, akkor biztosan nem indulnék el legalábbegy farmer nélkül. A farmer az a ruhadarab, ami egy magassarkúval és egy blézerrel extra szexin mutat és még a vörös szőnyegen is megállja a helyét, de egy tornacipővel és fehér pólóval kombinálva a legjobb hétköznapi viselet a munkahelyünkön, de egy hétvégi családi programhoz is a legjobb választás.

A tavalyi évben hatalmas divatboom volt a magas derekú mami farmerek forradalma. A kicsit bő szabású kényelmes nadrágok nem csak akkor praktikusak, ha egy tűsarkúval viselve lezser eleganciára és egy ütős koktélra vágyunk, hanem akkor is, amikor nem tudjuk, hogy mi illene a legjobban az újonnan beszerzett has pólónkhoz.

Idén ugyanezen, vonalon maradva több új farmertrend között válogathatunk, de ne lepődjünk meg, ugyanis még mindig a bőszárúak lesznek a legnépszerűbbek. A teljes joggal kitúrt trapéz ugyan mindent megtesz, hogy újra meghódítsa a divat világot, de szerencsére még mindig nem érkezett el az ideje. Ellenben kistestvérei az egyenes és a bő farmerek egyre nagyobb teret kapnak. Ezért a legtöbb márka kénytelen alkalmazkodni a retróba forduló divathullámhoz, és egyre több olyan kollekció születik, amiben a főszerepet a lezser darabok kapják.

Forrás: Reserved, Answear

Ha már a nadrággal megvagyunk meg kell találnunk azt a divatos felsőrészt is, ami nem csak a hangulatunkat, de a személyiségünket is a legjobban tükrözi. Idén a vibrálóan színes, és mintás felsők, pólók és ingek ünneplik a tavasz beköszöntét.

Forrás: Mohito, Medicine

Közöttük megjelenik egy olyan extrémnek is nevezhető vonal, amiben nem csak, hogy helyet kap az esztétika, de egy teljes kollekción át válogathatunk egy kortárs művész világhírű alkotásai között. Ezek a darabok talán megosztóak lehetnek azok számára, akik a letisztult, egyszínű, mintamentes irányt képviselik. Ám aggodalomra nekik sincs semmi okuk, hiszen a basic színek, azaz a fehér, a fekete, a bézs és annak árnyalatai soha, ismétlem soha nem mennek ki a divatból.

Forrás: Medicine

 

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek