7 mínusz 1 dolog, amit megtudtunk az olvasóinkról ;)

Állítólag mindig az első egy év a kritikus, szóval csak október 3-án fogunk rettenetesen nagyot ünnepelni, de azért a she.hu féléves fennállásának is nagyon örülünk! Ez alatt a 6 hónap alatt rengeteg mindent megtudhattatok rólunk a cikkeinken keresztül. De rólatok is kiderült ám csomó minden, kedves olvasók! ;)

1. A páratlan számokat szeretitek.

Bizony, szóval hiába akartam "6 dolog, ami 6 hónap alatt kiderült az olvasóinkról" címet adni ennek az írásnak, valószínűleg sokkal kevesebben olvastátok volna el. Eddig az "5+1" trükköt alkalmaztuk, ha valami felsorolás mégis páros számra jött volna ki, de ma különleges nap van, szóval úgy döntöttem, hogy "7 mínusz 1" fog szerepelni a címben. Hát, hogy én milyen csudi jópofa vagyok, nem? :D

Forrás: iStockphoto/mattjeacock

2. Kávé, cigi, Facebook...

Nagyjából így indul nálatok minden reggel. Oké, az első kettőben nem vagyunk biztosak, de az fix, hogy a munkahelyetekre beérve tartotok egy ráhangolódós pár percet(netán egy egész órát) azzal, hogy az idővonalat pörgetitek, és cikkeket olvastok. Kis Sztahanovok... ;)

Amúgy munkaidő vége előtt sem nagyon kezdtek már bele új feladatba, hanem inkább kitöltitek a fennmaradó időt egy kis facebookozással. Elvégre a monitort csak ti látjátok, szóval messziről tök úgy néz ki, mintha dolgoznátok...

3. De azért nem kockáztattok...

Mert hát sose lehessen tudni, hogy mikor lopódzik a hátatok mögé egy kollégátok (ne adj isten a főni), ezért szexuális vonatkozású témákról kizárólag munkaidő után, otthon szerettek olvasni. Persze a világ minden kincséért se lájkolnátok, nehogy egy ismerősötök meglássa, hogy titeket érdekelnek ilyen dolgok! :D

Forrás: Getty Images/Todor Tsvetkov

4. Megcsalás, body shaming, gyerekkori traumák, Y generációs frusztrációk és szexuálpszichológia

Ezek a témák érdekelnek titeket a legjobban. Azért tartom fontosnak ezt elmondani, mert tudnotok kell: nem vagytok egyedül! Akármennyire is ömlik a csillámporos tökéletesség a közösségi oldalakról, nem veletek van a baj, ha a ti életetek nem fenékig cupcake és Colgate vigyor. Nem kell rejtegetnetek, titkolnotok vagy szégyellnetek semmit! Merjetek beszélni a valódi problémákról, merjetek segítséget kérni! Nem mi vagyunk cikik, akik sokszor úgy érezzük, hogy beleroppanunk az életünkbe, hanem azok, akik el akarják hitetni velünk, hogy az ő életük csupa unikornis és cosmo koktél!

5. A kultúra nem halott, és élvezitek!

Az előző ponthoz még hozzátartozik, hogy a kultúrtörténeteket is imádjátok! Amikor előálltunk az ötlettel, hogy legyen egy művészettörténet központú rovatunk, kb. arcon röhögtek minket, hogy a kutya se fog olvasni Picassóról. Hát DE! Mert a kultúra igenis sokakat érdekel, csak ők nem olyan hangosak, mint a valóságshow rajongók!

Forrás: AFPforum/ ONLY FRANCE/J-M Emportes

6. Ti vagytok a kommentviták császárai!

Induláskor a kitűzött céljaink közé tartozott a párbeszéd-generálás és a gondolatébresztés. Sokan próbáltak minket győzködni, hogy a mai világban csak trollkodásra számíthatunk, de nem így lett. Több, mint 1000 post ment már ki a Facebook oldalunkra, és egy kezünkön meg tudjuk számolni, hogy hány kommentet kellett moderálnunk.

De nemcsak nem trollkodtok, hanem konstruktív vitákat folytattok egymással vagy a szerzővel. Sőt, néha mi, szerkesztők is beszállunk a vitába - és nem egyszer sikerült is meggyőznötök minket az igazatokról. ;)

7. Több férfi olvas minket, mint nő!

Bizony. Stabilan 52-54% a pasik aránya! Szóval, aki azt mondja, hogy minden pasi érzéketlen tuskó, az jókorát téved. A férfiakat nagyon is érdeklik a pszichológiai és az emocionális témák. Csak nem mernek az újságárushoz odalépve egy női magazint kérni. És hála az internetnek, már nem kell suttyomban ellopnotok a barátnőitek által elolvasott havilapot, elég egyet kattintanotok - persze csak, ha nem látja senki... ;)

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev/Pixelfit

Mínusz 1. Most a csöpögős rész jön!

Tök jó fejek vagytok! Tényleg.

Egy marha jó kis közösség kezd kialakulni a she.hu körül, és nem egyszer pont egy-egy kitárulkozó olvasói levél vagy színvonalas komment lendített át minket a mélyponton(amiket általában cikk formában meg is jelentettünk).

Szóval Wanda, Ági és Peti nevében is köszönöm, hogy vagytok, és olyanok vagytok, amilyenek: sokszínűek, emberiek és nyitottak!

Puszi:

Lilla

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek