Leonardo Da Vinci kibeszélő Alfred Hitchcock fóbia különc szokás
Filmrendezők, festők, tudósok és írók. Különböző korokban éltek, más-más családi háttérrel és társadalmi megítéléssel, mégis van bennük valami közös. Különös, gyakran érthetetlen szokásaik rabjai voltak, melyek még inkább erősítették azt a tényt, hogy ők bizony mások.

Leonardo da Vinci

Az olasz polihisztor élete során annyi időt szánt a művészeteknek és tudományoknak, hogy az alvást egyfajta felesleges időrablásnak tartotta. Mivel azonban arra nem jött rá, miként is lehetne teljesen nélkülözni a pihenést, így a minimumra csökkentette. Egyes feljegyzések szerint Leonardo da Vinci mindössze négyóránként 20-30 percnyi alvást engedélyezett magának.

Nikola Tesla

A fizikus nevéhez köthető a többfázisú villamos hálózat, a váltakozóáramú motor, az energia vezeték nélküli továbbítása, összesen 146 szabadalmat jegyzett be életében. Nem csoda hát, hogy rengeteget dolgozott a pihenés rovására. Leonardóval ellentétben azonban ő nem mondott le az éjszakai alvásról, éjjel 11 és hajnali három között.

Nikola Tesla azonban nem csak a maximum négy órás alvásával vívta ki a furcsa szokású emberek listáján való részvételt. Bizony több fóbiája is volt, mint például a hármas szám, az elhízott nők és a gyöngyből készült ékszerek.

Honoré de Balzac

A francia író annyira komolyan vette regényei készítését, hogy nem ritkán napi 18 órán át dolgozott azokon. Balcaz pedig kávéval serkentette az agyát, méghozzá döbbenetes mennyiséggel. Napi több liter, körülbelül 50 csésze feketét is megivott, tisztán.

Forrás: Shutterstock

Erik Satie

A francia zeneszerzőnek igen különös szokása az étkezéshez és az időhöz köthető. Satie csak és kizárólag fehér ételeket evett, ám ami még ennél is különcebbé tette, az a napirendje. Történhetett bármi, ő mindig 7:18-kor kelt fel, 12:11-kor ült le ebédelni és 22:37-kor feküdt le aludni.

Charles Dickens

A viktoriánus kori angol író úgy vélte, kreativitása csak akkor teljesedhet ki, ha északnak fordulva dolgozik és alszik. Dickens utazásaikor is átrendeztette szobáit, ebben pedig segítségére volt a mindig nála lévő iránytűje.

Pablo Picasso

Kétségkívül az egyik legismertebb festő, akiről szinte mindenki tudja, hogy bolondult a női nemért. Ám az már kevésbé ismert Picassóról, hogy a galambok megszállottja is volt. Mindig tartott ilyen madarat, de nem a jó természetük miatt. A festő ugyanis ingerlékeny madarakként jellemezte a galambokat, épp ezért sose értette, miért ők a béke szimbólumai.

Forrás: Origo

Andy Warhol

Egyedi látásmódja mellett, maga Warhol megjelenése is ikonikus volt. A képzőművész 23 évesen döntött úgy, hogy kortalanná válik. Onnantól kezdve haját őszes szürkére festette, hogy az emberek rá nézve ne mondhassák meg a korát.

Albert Einstein

A Nobel-díjas fizikus mindig alkalomhoz illő ruhát viselt, ám volt egy titka, amit csak kevesen ismertek. Einstein irtózott a zokniktól, épp ezért csak nagyon ritkán volt hajlandó viselni.

Alfred Hitchcock

A filmrendező, aki a félelemkeltés nagymestereként volt ismert, bizony maga is rettegésben élt. Hitchcock ugyanis ovofóbiában szenvedett. Ez az ovális tárgyaktól való félelem és undor pedig az étkezési szokásaira is rányomta a bélyegét. Nem kerülhetett elé tojás, hiszen az igencsak ovális. A rendező egyébként a legjobban a tyúktojástól félt.

Neked van valami furcsa szokásod?

Nyitókép:

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.