110 évvel ezelőtt süllyedt el a Titanic - ők voltak a hajó valós szerelmes párjai

Titanic kibeszélő magazin szerelmespár évforduló
110 évvel ezelőtt épp ezen a napon, hajnalban süllyedt el a Titanic. Korának egyik legnagyobb hajója, ami csodákkal és álmokkal indult útnak, de hamarosan már csak rémálmok maradtak belőle.

A legendás Titanic első, és egyben utolsó útjával örökre beírta magát a történelembe azzal, hogy 1912. április 15-én tragikus körülmények között elsüllyedt. A hajó történetét azóta is elképesztő érdeklődés övezi, nem volt még egy olyan hajókatasztrófa, ami ennyire megmozgatta volna az embereket - pláne nem 110 évvel a tragédia után. Számtalan kiállítás, dokumentumfilm, könyv, cikk készült, melyek a borzalmakat vizsgálják. Mind közül a leghíresebb mégis James Cameron hollywood-i filmje, ami - bár a hajó katasztrófáját a valósághoz hűen mutatja be -, a szerelmi szál mégis a képzelet szüleménye.

A Titanicon valóban utaztak szerelmesek, ráadásul tizenhárom nászutast is elválasztott egymástól a hajó elsüllyedése. Így most jöjjön három olyan szerelmes történet, melyek valóban a Titanic fedélzetén zajlottak, és még véletlenül sem a képzelet szüleményei:

Az Óceán Szíve

Rose hatalmas, kék gyémánt nyakláncát, - bármennyire is meglepő- , egy valós pár ihlette, akik abban a reményben szálltak fel a hajóra, hogy új életet kezdhetnek.

A 19 éves Kate Florence Philips megszökött annak a boltnak a tulajdonosával, amiben dolgozott. A férfi húsz évvel volt idősebb Philipsnél, és volt felesége és gyermeke is. A férfi, Henry egy nyakláncot adott Kate-nek, amely zafírral és gyémánttal volt kirakva, és még neve is volt: a "Tenger szerelme". Kate természetesen büszkén viselte az ékszert a Titanic fedélzetén.

Forrás: Tumblr

A hajó elsüllyedését Henry nem élte túl, a Titanichoz hasonlóan ő is a tenger áldozata lett, Kate azonban fel tudott szállni egy mentőcsónakra, ráadásul a nyakláncot is magával tudta vinni.

Kate néhány hónappal később megszülte Henry lányát.

Kate Florence Philips kislányával, Ellennel Forrás: encyclopedia-titanica.org

A Macy's tulajdonosai, Ida és Isidor

Egy másik, nem mindennapi szerelmi történet, a New York-i Macy's áruház tulajdonosaié, Isidor Strausé és feleségéé, Idáé volt, akik a Titanic fedélzetén utaztak vissza az európai télből az otthonukba.

Miután világossá vált, hogy a Titanic el fog süllyedni, Ida hajthatatlan volt, képtelen volt elhagyni Isidort, és semmivel sem lehetett meggyőzni arról, hogy szálljon be a mentőcsónakba. Kijelentette: "Nem válok el a férjemtől. Ahogy éltünk, úgy fogunk meghalni - együtt".

A helyzetet tovább nehezítette, hogy bár Isidornak felajánlottak egy helyet az egyik mentőcsónakban, hogy Idával maradhasson, de ő azt nem volt hajlandó elfogadni mindaddig, amíg nők és gyerekek voltak a fedélzeten.

Ida állítólag odaadta bundáját szolgálólányának, Ellennek, mondván, hogy neki már nem lesz rá szüksége, és ahhoz is ragaszkodott, hogy a szolgáló mentőcsónakra szálljon.

A házaspár emléktáblája ma is látható a Macy's Herald Square 34. utcai emlékbejáratánál.

Ida és Isidor Straus a filmben és a valóságban Forrás: 20th Century Fox, Wikipedia

Nászutas párok

Nem kevesebb, mint tizenhárom nászutas párról tudunk, akik a Titanic fedélzetén utaztak, köztük a 47 éves J.J. Astor, a Waldorf Astoria Hotel tulajdonosa, és 19 éves felesége. A New York Times szerint Astor abban az időben több szállodát és felhőkarcolót építtetett és birtokolt, mint bármelyik másik New York-i.

A becslések szerint vagyona elérte a 200 millió dollárt, és ő volt a Titanic leggazdagabb embere, beleértve Nelle Stevensont és John Pillsbury Snydert, a Pillsbury Company alapítóit.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.